1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

Companii

OMV Petrom va opri rafinăria Petrobrazi. Pentru şase săptămâni

OMV Petrom (SNP) va opri rafinăria Petrobrazi Ploieşti pentru o perioadă de şase săptămâni, începând cu luna mai, în vederea modernizării unei instalaţii care va permite procesarea exclusivă a petrolului extras în România.

09 mai, 2012 | Mediafax

"Se va reduce capacitatea rafinăriei la 4,2 milioane tone pe an, va deveni posibilă procesare exclusivă a ţiţeiului domestic din producţie proprie, iar rata de utilizare a rafinăriei şi mixul de produse se vor îmbunătăţi", se arată în raportul financiar pentru primul trimestru al OMV Petrom.

Petrobrazi este singura unitate funcţională de rafinare a petrolului din portofoliul OMV Petrom. Compania mai are o rafinărie, Arpechim Pitești, pe care însă a închis-o anul trecut.

În 2009, OMV Petrom a anunţat că renunţă la planul de majorare a capacităţii de rafinare a unităţii Petrobrazi la 6 milioane de tone anual, pe care o va reduce la 4,2 milioane tone.

OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV.

Compania a înregistrat în perioada ianuarie - martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), în creştere cu 65% faţă de acelaşi interval din anul precedent, şi vânzări în urcare cu 21%, la 6 miliarde lei (1,3 miliarde euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO