1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

OMV Petrom vrea să publice salariile conducerii companiei

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, intenţionează să creeze comitete de remuneraţie care să permită pe viitor publicarea datelor privind salariile încasate de membrii conducerii.

07 mar, 2013 | Mediafax

"Avem în vedere crearea unui comitet de remuneraţie şi apoi să facem publice salariile. Trebuie să vedem la ce nivel ne raportăm (...) Va fi vorba de remuneraţiile celor care fac parte din Directorat şi celor din Consiliul de Supraveghere", a afirmat Sorana Baciu, director Strategy&Investor Relations în cadrul OMV Petrom, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că salariile din companie nu sunt publicate la fel cum procedează acţionarul majoritar, compania austriacă OMV.

Ea a precizat că nu a fost stabilit încă un termen de la care salariile urmează să fie anunţate public.

Directoratul OMV Petrom este format din Mariana Gheorghe - director general executiv şi preşedinte al Directoratului, Andreas Peter Matje - director financiar, Johann Pleininger - director explorare şi producţie, Neil Anthony Morgan - director rafinare şi marketing şi Cristian Secoşan - director gaze şi energie.

Consiliul de Supraveghere al Petrom este condus de preşedintele Gerhard Roiss, secondat de vicepreşedintele David C. Davies. Consiliul mai cuprinde şapte membri: Manfred Leitner, Jaap Huijskes, Hans-Peter Floren, Constantin Dascălu, Gheorghe Ionescu, Mark Mobius şi Riccardo Puliti.

Sorana Baciu a spus că exerciţiul de transparenţă va trebui implementat pentru că reprezintă unul dintre principiile guvernanţei corporative pe care OMV Petrom încă nu le-a implementat.

Petrom a înregistrat anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), în creştere cu 5%, iar vânzările au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro), în principal datorită evoluţiei pozitive a preţurilor produselor petroliere, deşi cantităţile comercializate au fost mai mici.

OMV Petrom este listată la cetegoria I a Bursei de Valori Bucureşti, iar cea mai recentă tranzacţie cu această acţiune s-a realizat la un preţ de 0,451 lei/unitate, în creştere cu 0,22% faţă de nivelul de miercuri. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei depăşeşte 25,5 miliarde lei (aproape 6 miliarde de euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO