1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Extern

ONU: Perspectivele de creştere ale economiei mondiale revizuite în sus la 3,2% în 2018-2019

Perspectivele de creştere ale economiei mondiale au fost revizuite în sus, până la 3,2% în 2018 şi 2019, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) publicat joi, care trage totodată un semnal de alarmă asupra riscurilor care ar putea afecta această creştere, informează AFP.

17 mai, 2018 | Agerpres

'Creşterea economiei mondiale depăşeşte estimările iar PIB-ul mondial ar urma să depăşească 3% în acest an şi anul viitor, graţie vigorii ţărilor dezvoltate şi condiţiilor favorabile de investiţii', se arată în raportul ONU.

Documentul precizează că ritmul de creştere a economiei mondiale este estimat la 3,2% atât în 2018 cât şi în 2019, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a estimărilor cu 0,2% pentru 2018, respectiv 0,1% pentru 2019, comparativ cu precedentele prognoze care datează de la finele lui 2017.

'Creşterea comerţului mondial s-a accelerat de asemenea, reflectând o majorare generalizată a cererii mondiale', se mai arată în raportul realizat de Departamentul de afaceri economice al ONU.

Raportul subliniază însă că s-au înmulţit şi riscurile care ar putea contracara creşterea mondială. Experţii ONU precizează că este nevoie urgentă să fie abordate o serie de provocări politice, precum ameninţările la adresa sistemului comercial multilateral, inegalităţile puternice şi noua majorare a emisiilor de carbon.

Vizând şi politica preşedintelui american Donald Trump, raportul ONU atrage atenţia asupra prejudiciilor provocate sistemului comercial multilateral de noile bariere comerciale sau de măsurile de răspuns. Acestea ameninţă vigoarea şi durabilitatea creşterii mondiale, cu repercusiuni potenţial importante, în special pentru economiile în curs de dezvoltare, avertizează documentul ONU.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO