Providenţialul Vlad şi de ce ar fi mai bine să stea la Finanţe, şi nu la Sănătate

Pentru că Vlad Voiculescu se pricepe la chirii mai bine decât la Sănătate.
Ionut Tudorica - mie, 18 mai 2016, 10:01
Providenţialul Vlad şi de ce ar fi mai bine să stea la Finanţe, şi nu la Sănătate

A stârnit multă vâlvă mutarea voluntarului Vlad Voiculescu de la Finanţe la Sănătate. Însă. În ciuda faptului că a înfiinţat Reţeaua citostaticelor, Vlad are mai mare treabă cu lumea financiară decât cu cea medicală. Nu întâmplător a fost ales şef de cabinet la Ministerul Finanţelor. Treaba lui în guvernul Cioloş este extrem de clară. Îndeplinirea unui punct important din programul de guvernare: construirea a două spitale, de la zero, în parteneriat public-privat.

El a lucrat până acum la Viena la Divizia de Finantari de Infrastructura a Erste. Unde s-a ocupat de infrastructura spitalicească. El asta ştie să facă cel mai bine. Nu crize de dezinfectanţi. Sau finanţarea sistemului de sănătate, sau îmbunătăţirea actului medical.

Apropo de asta, criza Hexi Pharma i-a picat mănuşă lui Vlad pentru îndeplinirea obiectivului. Toată lumea a aflat că bacteriile sunt impregnate în zidurile spitalelor vechi. Soluţia la această molimă sunt, deci, spitalele noi.

Statul nu are bani de investiţii, chestiune care poate fi confirmată de Ministrul Finanţelor, Anca Dragu. În acest caz, poate încerca să caute un investitor. Iar lucrul acesta pică în sarcina lui Vlad, care a mai făcut acelaşi lucru la Viena.

Trebuie practic găsit un constructor. Care să facă o clădire, pe care statul să o plătească eşalonat, în, să spunem, 30 de ani. Timp în care o foloseşte pentru serviciul public de sănătate. CIne ştie să construiască spitale?

Cum nici un constructor din România n-a mai făcut asta în parteneriat cu statul, constructorul va fi găsit, cel mai probabil, în afara ţării. De pildă prin Austria, la locul de muncă al lui Vlad.

Un mandat în fruntea Ministerului Sănătăţii l-ar îndepărta pe Vlad de treaba pe care guvernul o are cu el. Că în Sănătatea românească sunt multe lucruri de care ar trebui să se ocupe.

Postul de acum, de şef de cabinet la Finanţe, îi oferă timpul necesar pentru proiectul lui austriac. Biroul din Apolodor e mult mai apropiat de pregătirea lui decât un avânt în bolile ţării.De astea se poate ocupa ţintit, în timpul lui liber, ca voluntar, ca şi până acum.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...