1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Oprescu, despre "Delta" din Capitală: Eu voiam să fac acolo un lac, dar terenul este al Mediului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că intenţiona să amenajeze un lac în zona despre care se spune că ar fi Delta Capitalei, însă terenul, a subliniat edilul, aparţine Ministerului Mediului, iar în privinţa ecosistemului de acolo nu se pot pronunţa decât specialiştii.

18 mai, 2012 | Mediafax

"Eu voiam să fac acolo un lac, dar pământurile sunt ale Ministerului Mediului. Să întrebaţi la Ministerul Mediului. Cred că doamna ministru ar putea şti deja. Cred că nu stă pe gânduri când are de luat o hotărâre", a spus Oprescu, în opinia căruia ar fi mai bine ca în zonă să fie o deltă decât o mlaştină.

Zona despre care se spune că ar fi Delta Capitalei, cunoscută ca Lacul Văcăreşti, ocupă aproximativ 180 de hectare, în sectorul 4.

Potrivit unui reportaj ProTV publicat pe Stirileprotv.ro, în zonă au fost observate aproximativ 90 de specii de păsări, multe dintre ele protejate în Europa.

În reportaj se preciza că întreaga zonă e în litigiu între Ministerul Mediului şi o firmă privată care, în ianuarie 2003, a primit în concesiune terenul pentru 49 de ani, ca să ridice o bază sportivă. Câteva asociaţii militează ca acest loc să devină rezervaţie naturală.

Conform legii, propunerile pentru instituirea regimului de arie naturală protejată pot fi făcute de orice persoană fizică sau juridică.

Fostul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, declara, în mai 2011, că Lacul Văcăreşti nu va putea fi folosit pentru dezvoltări imobiliare, iar lucrările de amenajare a acestuia ar trebui să fie finalizate, întrucât lacul poate avea efecte benefice majore pentru mediu.

"Lacul nu mai poate fi folosit pentru construcţii. Fundul lacului este o mlaştină", a afirmat şeful de atunci al Gărzii Naţionale de Mediu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO