1EUR = 4.8393 RON

Companii

Orange a vândut divizia din Republica Dominicană pentru 1,4 miliarde de dolari

Grupul francez de telecomunicaţii Orange, prezent şi pe piaţa din România, a acceptat marţi să-şi vândă divizia din Republica Dominicană către investitorul luxemburghez Altice pentru suma de 1,4 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

27 noi, 2013 | Agerpres

Într-un comunicat de presă, Altice a precizat că încheierea tranzacţiei depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor din Republica Dominicană, urmând ca boardul Orange să analizeze tranzacţia în cea de-a doua săptămână a lunii decembrie. Vânzarea include şi dreptul de a utiliza brandul Orange pentru o perioadă definită de timp.

'Există o probabilitate ridicată să facem un anunţ privind vânzarea diviziei noastre din Republica Dominicană în următoarele zile, pentru un preţ care va depăşi mult un miliard de euro. Nu intenţionăm să folosim banii pentru a face achiziţii', a declarat săptămâna trecută directorul general Stephane Richard.

Orange Dominicana SA a fost înfiinţată în anul 2000 şi în prezent are 3,4 milioane utilizatori, în 2012 înregistrând vânzări de 581 milioane de dolari. Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, a scos la vânzare această divizie în cursul acestui an şi a primit mai multe oferte.

În ultima vreme companiile europene de telecomunicaţii au început să-şi vândă activele periferice pe măsură ce cresc investiţiile în reţelele de ultimă generaţie şi de asemenea îşi reduc datoriile. Săptămâna trecută, grupul german Deutsche Telekom AG a juns la un acord privind vânzarea a 70% din acţiunile diviziei sale de publicitate online Scout24 Holding.

Altice deţine mai multe companii furnizoare de servicii de cablu, telefonie mobilă şi internet în ţări precum Israel, Belgia, Portugalia, Elveţia şi regiunea Oceanului Indian. Principalul său acţionar este operatorul francez de cablu Numericable SAS.

Orange România a înregistrat în primele nouă luni din acest an venituri de 690 de milioane de euro, în creştere cu 0,7% faţă de perioada similară a anului trecut, operatorul raportând un număr de 10.383.481 de clienţi, la 30 septembrie 2013. În trimestrul al treilea din acest an, veniturile operatorului au fost de 241 de milioane de euro, în creştere de 3,2% faţă de trimestrul al treilea din 2012, în baza comparabilă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO