Orange va fi „dealer” de pachete de programe TV pentru Telekom

Compania de comunicaţii Orange va putea încheia contracte cu clienţii săi pentru vânzarea de pachete de programe TV ale cablistului Telekom Romania Communications (TKR), potrivit unei notificări TKR, de care CNA a luat act, în cadrul şedinţei publice de marţi, 10 mai, potrivit Mediafax.
Economica.net - mar, 10 mai 2016, 19:34
Orange va fi

La şedinţă a fost prezentă o delegaţie din partea companiei de comunicaţii Telekom România (TKR). Directorul de stategie al Telekom a amintit Consiliului că în luna septembrie a anului trecut TKR a anunţat că va colabora cu nişte „terţi” şi conform promisiunii făcute atunci, dar şi „în numele transparenţei”, au clarificat acum numele unui „terţ”, potrivit Mediafax.

Într-o adresă trimisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în 14 septembrie 2015, Telekom solicita un punct de vedere privind intenţia compaiei de a acorda acces la reţele proprii CATV şi DVB-C (reţelele de comunicaţii electronice, n.r.) şi altor operatori de servicii de telecomunicaţii, numiţi „Operatori Terţi”, cu scopul creşterii ratei de utilizare.

Compania a amintit Consiliului că, potrivit extrasului din şedinţa CNA din 22 septembrie 2015 (care poate fi accesat de pe site-ul CNA, n.r.), „Consiliul a luat la cunoştinţă intenţiile Telekom”.

În cadrul şedinţei de marţi, 10 mai, s-a discutat faptul că în documentele depuse, Telekom a făcut o menţiunea specială pentru a explica faptul că Orange nu are nevoie de aviz de retransmisie, fiindcă doar va încheia contractele, responsabilitatea privind retransmisia televiziunilor rămânând Telekom – „În conformitate cu adresa Telekom Romania Communications (TKR) din 14 septembrie 2015 şi în baza autorizaţiei de retransmitere, TKR va retransmite serviciile de programe inclusiv către abonaţii care vor încheia contracte tripartite cu TKR şi Orange România SA. Conform aceleiaşi adrese, TKR este şi va rămâne singura entitate responsabilă, atât cu operarea infrastructurii tehnice, cât şi cu retransmisia serviciilor de programe”.

Potrivit afirmaţiilor CNA făcute în şedinţă, Orange va fi un „operator economic”.

Având în vedere că anumiţi membri nu au înţeles iniţial exact care este situaţia şi faptul că Orange nu are nevoie de aviz, Lorand Turos a explicat că Orange va fi „un fel de retailer”, iar Valentin Jucan a menţionat termenul de „dealer”.

De asemenea, Valentin Jucan a explicat pentru presă că „Orange va funcţiona în acest parteneriat ca un fel de retailer, ca un fel de distribuitor”, oferind un exemplu: „ei în magazine (Orange, n.r.), atunci când, de exemplu, mergeţi să faceţi un abonament, vă întreabă dacă nu doriţi să faceţi un abonament şi la Telekom, fără ca serviciul Orange să includă în pachetul de telefonie sau de abonament de internet servicii de la Telekom”.

Astfel, Orange, în calitate de „Operator Terţ” va avea acces la reţele de cablu ale Telekom, dar fără a primi vreun drept privind retransmisia programelor TV.

Orange va avea responsabilitatea facturării serviciilor, asigurarea relaţiei cu clienţii, termenele de remediere a deanjamentelor serviciilor TV, Telekom fiind responsabil pentru supunerea spre aprobarea CNA a grilelor de programe ale „Operatorilor Terţi” cu specificarea, în fiecare caz în parte, a indentităţii acestora care vor fi parte la contractul tripartit cu abonaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...