1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Oraşele cu cel mai mare nivel de trai din lume. Top 3

Banca elveţiană UBS a realizat un studiu al oraşelor care oferă cel mai bun nivel de trai pentru locuitorii săi. UBS a luat în calcul, pe lângă preţurile unui coş de bunuri şi servicii, şi preţurile unui Big Mac şi al unui iPhone, pe care le-a comparat cu salariile orare. Comparaţiile au fost făcute pentru 72 de oraşe din lume.

20 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Iată un top 3 al oraşelor în care se trăieşte cel mai bine, conform publicaţiei L'Express.

  • 1. Zurich. Oraşul elveţian oferă cea mai mare putere de cumpărare din lume, cu un indice de 100. Cei care muncesc aici îşi pot permite un BigMac doar cu remuneraţia a 13 minute de muncă. Pentru un iPhone, un angajat din Zurich nu trebuie să muncească mai mult de 22 de ore.

 

  • 2. Sidney. Oraşul australian are un indice al puterii de cumpărare de 97,4 în clasamentul UBS. În medie, cei de aici îşi permit un BigMac cu salariul pe 12 minute şi un iPhone cu leafa pe 32 de ore.

 

  • 3. Luxemburg. Oraşul din vestul Europei este creditat de UBS cu un indice al puterii de cumpărare de 96,6. Un Big Mac poate fi cumpărat cu salariul primit pentru 11 minute de muncă iar un iPhone  nu necesită mai mult de 29,5 ore de muncă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO