Alternativa la cel mai aglomerat drum din România: S-a semnat contractul pentru studiul proiectului din Valea Doftanei

Premierul Ludovic Orban a participat joi, 27 august, la semnarea unui contract pentru alternativa la cel mai aglomerat drum din România. Este vorba despre studiul de fezabilitate al proiectului de reabilitare și modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, proiect derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).
Anemona Andone - joi, 27 aug. 2020, 09:51
Alternativa la cel mai aglomerat drum din România: S-a semnat contractul pentru studiul proiectului din Valea Doftanei

„Acolo (Valea Doftanei – n.r.) este prevăzută o investiție care să fie o alternativă la DN1 Comarnic – Brașov, tronsonul cel mai aglomerat din România. Acolo (Comarnic – Brașov – n.r.) urmează să construim autostradă și vom da drumul la licitație pentru revizuirea studiului de fezabiltiate și pentru realizarea proiectului tehnic”, a declarat joi premierul Ludovic Orban cu ocazia unei vizite la Brașov.

„Drumul respectiv este o alternativă, de pe DN1 o iei spre Câmpina, mergi pe Valea Doftanei și traversezi spre Săcele. Practic se semnează contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru realizarea acestui obiectiv de investiții care va reprezenta o alternativă de deplasare la DN1, care să facă legătura între Brașov și Ploiești”, a completat premierul.

Proiectul din Valea Doftanei este derulat de Compania Națională de Investiții (CNI) din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice.

Rămâne de văzut când va fi finalizat și acest studiu și dacă alternativa prin Valea Doftanei va fi una fezabilă. 

Până una alta, Compania de Drumuri a scos la licitație proiectarea și execuția unui tronson de 5,2 kilometri la Comarnic din viitoarea autostradă Ploiești – Brașov.

Tot în luna august, Compania de Drumuri a mai scos la licitație studii pentru șase pasaje pietonale și rutiere peste DN1, dar și SF + PT pentru nod rutier Comarnic Nord.

Pe lângă cei 5,2 kilometri ai secțiunii Comarnic, scoși la licitație marți, în prezent se mai află în execuție cei 6,3 kilometri de autostradă ai lotului Râșnov – Cristian, pentru care s-a emis ordin de începere în primăvara lui 2018.

Pentru restul autostrăzii din Valea Prahovei, CNAIR intenționează să scoată la licitație completarea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic, contract cu o durată de 35 de luni. Amintim că la începutul anului, Guvernul Orban a anulat procedura privind construirea prin parteneriat public privat a Autostrăzii Ploiești – Comarnic- Brașov.

Tot în cursului zilei de astăzi a fost vizitat și amplasamentul unde CNI va realiza un Complex multifuncțional cu Sală polivalentă în municipiul Brașov. Investiția de peste 400 de milioane de lei se află în curs de aprobare și va cuprinde o sală polivalentă cu o capacitate totală de 11.233 de locuri și zone de promenadă precum și o scenă în aer liber cu gradene. În acest moment, CNI are în derulare un total de 7 obiective de investiții în județul Brașov, cu o valoare totală de peste 63 de milioane de lei și în curs de contractare alte 2 obiective de investiții, cu o valoare de peste 58 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul ar putea declanșa exproprieri de încă 43 de milioane de lei
Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul ar putea declanșa exproprieri de încă 43 de milioane de lei
Ministerul Transporturilor propune exproprierea a peste 2.300 de imobile din județul Buzău pentru realizarea tronsonului Ploiești - Buzău din Autostrada Moldovei (A7), potrivit unui proiect......
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” două judeţe de la investitorii străini, în anul crizei Covid-19 – analiză
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” ...
Majoritatea firmelor care au avut cele mai mari prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate ...
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa.
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...