1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Orban: Guvernul va solicita Parlamentului adoptarea în regim de urgenţă a continuării programului de consolidare a primei escadrile de F16

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va solicita Parlamentului adoptarea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind "continuarea programului de realizare şi consolidare a primei escadrile de F16".

28 noi, 2019 | Agerpres

"Introducem pe ordinea de zi şi, de asemenea, vom solicita, după adoptare, Parlamentului să adopte proiectul de lege în procedură de urgenţă", a declarat Ludovic Orban, joi, în cadrul şedinţei de guvern.

Premierul a făcut precizarea după ce ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, i-a solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind continuarea programului de realizare şi consolidare a primei escadrile de F16.

"Vă propun să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Guvernului a proiectului de lege pentru continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în etapa de tranziţie iniţială a concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului avion multirol al Forţelor Aeriene. Este vorba de continuarea programului de realizare şi consolidare a primei escadrile de F16. Are avizul Consiliului Legislativ şi vă rog să fiţi, de asemenea, de acord să fie transmis proiectul de lege către Parlament către adoptare, în procedură de urgenţă, în conformitate cu prevederile articolului 76 alineatul 3 din Constituţia României. Solicităm aceasta, deoarece am comunicat cu partea portugheză, de la care se achiziţionează avioanele şi, deja, a fost o amânare de două ori a termenelor de contract", a afirmat Nicolae Ciucă în şedinţa de guvern.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO