Orban: PSD şi ALDE au un singur vot peste majoritatea parlamentară absolută. Analizăm depunerea unei moţiuni de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, în prezent, PSD şi ALDE au împreună un singur vot peste majoritatea absolută în Parlament, astfel că liberalii iau în calcul să depună, în noua sesiune, o moţiunea de cenzură, atunci când vor exista premise că sunt şanse mari să treacă, iar legăturile din interiorul coaliţiei de guvernare vor fi rupte.
Economica.net - mie, 09 aug. 2017, 12:10
Orban: PSD şi ALDE au un singur vot peste majoritatea parlamentară absolută. Analizăm depunerea unei moţiuni de cenzură

„La ora actuală, am făcut aritmetica parlamentară, PSD plus ALDE au împreună un singur vot peste majoritatea absolută. I-au ajutat la învestire UDMR şi cu cei 17 deputaţi ai minorităţilor. Ei nu mai au majoritate, din cauza asta o să încercăm să ne adresăm fiecărui parlamentar în parte”, a spus liderul PNL, la Adevătul Live.

El a ţinut să precizeze că moţiunea de cenzură nu trebuie folosită ca un instrument electoralist, fiind necesar ca aceasta să fie depusă când vor exista şanse să treacă.

„O să combatem şi cu moţiuni simple şi cu moţiunea de cenzură, dar vom apela atunci când există într-adevăr cea mai mare şansă ca moţiunea de cenzură să fie adoptată. Moţiunea de cenzură nu rebuie folosită ca un instrument electoralist, părerea mea e că acum trebuie gândită cu maximă seriozitate moţiunea de cenzură şi trebuie depusă în momentul în care are cea mai mare şansă să treacă, în momentul în care legăturile din interiorul coaliţiei sunt rupte şi unde există într-adevăr posibilitatea de a obţine voturi de la partenerii majorităţii parlamentare şi de la parlamentarii din interiorul majorităţii parlamentare”, a completat liberalul.

În ceea ce priveşte creşterea accizei la combustibil, preşedintele PNL a afirmat că parlamentarii liberali vor încerca să-şi convingă colegii de la celelalte partide să nu voteze proiectul de adoptare a măsurii.

„Creşterea accizei la combustibil nu poate fi atacată la CCR, o să încercăm să convingem parlamentarii care nu sunt din PSD că este o aberaţie, o prostie, care nu va avea alt efect decât o explozie a preţurilor şi o creştere a inflaţiei, niciun efect economic favorabil, nici măcar nu le vor creşte încasările la bugetul de stat. O să încercăm să-i convingem să voteze împotriva legii de adoptare”, a conchis Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...