1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Orban: Urmăriți achizițiile spitalelor! Stocurile de materiale luate de Unifarm stau degeaba, nu putem accepta achiziții de la firme de casă

Premierul Ludovic Orban s-a dezlănțuit joi împotriva managerilor de spitale care fac achiziții de la "firme de casă", în loc să ia materiale achiziționate centralizat prin Unifarm, care a ajuns să aibă "stocuri care stau degeaba". Șeful Executivului le-a cerut celor de la Ministerul Sănătății să monitorizeze achizițiile spitalelor.

23 apr, 2020 | ECONOMICA.net

"Urmăriți prin Direcțiile de Sănătate Publică achizițiile realizate de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declarații că n-au materiale, că n-au echipamente. La ora actuală, și prin Unifarm și prin ONAC (Oficiul National pentru Achizitii Centralizate-n.r.), s-au achiziționat stocuri mari, numai că suntem în situația în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales spitalele din subordinea autorităților locale, nu achiziționează aceste materiale", le-a transmis șeful Executivului celor de la Ministerul Sănătății.

"Trebuie să reluăm un ciclu normal și firesc doar pe materialele achiziționate de noi, centralizat, fie prin Unifarm, fie prin ONAC. Sunt materiale, conforme, certificate, de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziții de la firme de casă, tot felul de materiale care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziția unităților spitalicești și avem marfă de calitate care într-adevăr garantează protecția. Aici Ministerul (Sănătății - n.r.) va trebui să intervină foarte hotărât în relația cu spitalele", a continuat Ludovic Orban.

În perioada 6-7 aprilie 2020, compania Unifarm S.A. a achiziţionat şi a adus în ţară mai multe transporturi de echipamente medicale şi produse dezinfectante, după cum urmează: 2.245.000 măşti FFP2 şi ochelari de protecţie, 20.000 de viziere, 300.000 de combinezoane, din care 200.000 de combinezoane speciale utilizate în secţiile de terapie intensivă (ATI), 923.000 de mănuşi de latex, 114.000 de mănuşi de vinil, 2.000.000 de măşti chirurgicale cu trei pliuri, 36.000 de tone dezinfectant pentru suprafeţe, anunța atunci Ministerul Sănătății.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, materialele şi echipamentul de protecţie urmau să fie distribuite începând din noaptea de marţi spre miercuri către toate unităţile sanitare din ţară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor cu noul coronavirus.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO