1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

UPDATE: Reacţia Primăriei. Organizatorii târgului imobiliar tIMOn anulează evenimentul din cauza Primăriei Bucureşti, pe care o dă în judecată

Programat a se desfășura între 19-22 aprilie în Piața George Enescu, evenimentul tIMOn, anunțat și promovat încă din februarie nu se mai poate desfășura din lipsa timpului de organizare necesar amplorii unui astfel de eveniment, aspect determinat de neprimirea într-un termen rezonabil a protocolului necesar organizării evenimentului din partea Primăriei Capitalei, se arată într-un anunţ al organizatorilor, care vor da autorităţile în judecată. 

17 apr, 2018 | ECONOMICA.net
(update 20 apr, 2018 13:05) Organizatorii tIMOn: Până de curând, Protocolul se primea cu cel puţin o lună înainte
Organizatorii tIMOn observă cu tristeţe şi stupoare cum viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, loveşte în continuare în brand-ul tIMOn şi firma Admedia Consulta, continuând să devalorizeze acest brand. Din declaraţiile redundante apărute în media, nu am reuşit să înţelegem dacă pe 26 februarie sau pe 16 aprilie ar fi fost semnat Protocolul sau daca Protocolul – fără de care evenimentul nu se putea organiza – “era doar o formalitate”.  Cert este ca abia pe 17 aprilie la ora 15.30, la şase ore după anularea evenimentului şi apariţia ştirilor în presă, un reprezentant PMB a anunţat organizatorii că protocolul este semnat şi poate fi ridicat (cf. e-mailului primit la ora 16.36, pe care îl putem pune la dispoziție)", se arată într-un comunicat al organizatorilor tIMOn.
Aceştia mai spun că până de curând, Protocolul se primea cu cel puțin o lună înainte.
 “Îmi pare rău ca domnul Badulescu alege să sfideze un act oficial şi, mai ales, să rezolve politic o problemă strict comercială. Daca se dorea, ar fi existat soluţii proactive şi amiabile de rezolvare. Declaratiile furibunde la adresa mea personal, a companiei mele şi a brand-ului tIMOn, replicile publicate în media care se contrazic de la o oră la alta, de la o zi la alta şi de la o publicatie la alta, dar contrazic și documente oficiale și, pe alocuri, chiar și legea, nu sunt, din pacate, decat dovada ca PMB a reusit, sistematic, în doi ani, să distruga brand-ul tIMOn -Targul Imobiliar National", spune Vlad Vlasceanu, director tIMOn.(update 17 apr, 2018 20:05) Reacția Primăriei București
“Firma organizatoare avea toate autorizațiile și avizele care intră în competența Primăriei Municipiului București. Organizatorul a fost așteptat azi-dimineață, la ora 8.30, pentru a le preda amplasamentul. Organizatorul trebuia să ia în primire amplasamentul astăzi (nr. - 17 aprilie) pentru că înainte a fost festivalul Spotlight. Dar nu s-a prezentat”, a declarat pentru Economica.net, Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Oficialul mai spune că organizatorii târgului aveau protocolul invocat pentru anularea evenimentului încă de luna trecută. Acest protocol este avizat de toate instituțiile dacă sunt sau nu de acord cu organizarea unui eveniment într-un spațiu public.

“Un agent economic care este la sfârșitul activității sale încearcă să iasă pe ușa din față și aruncă în curtea Primăriei lucruri neadevărate și cuvinte de ocară”, a mai ținut să precizeze viceprimarul Bădulescu.

Organizatorii târgului imobiliar tIMOn, care s-a desfăşurat în 33 de ediţii în 11 ani, au decis anularea evenimentului pe fondul primirii cu întârziere a unui document de la Primăria Capitalei, care le permitea organizarea spaţiului pentru târg.

Reprezentanţi ai târgului imobiliar ne-au declarat că se fac demersurile pentru a da Primăria în judecată. Pierderea se ridică la câteva sute de mii de euro, în condiţiile în care doar campania outdoor a costat 50.000 de euro. 

Organizatorii mai spun că timpul necesar pentru organizarea acestui eveniment este de câteva săptămâni, iar documentul de care aveau nevoie de la Primărie, Protocolul privind organizarea și desfășurarea adunării publicea fost primit cu întârziere, pe 16 aprilie, lucru care face imposibilă contractarea unor servicii adiacente, precum cele de furnizare energie, salubrizare sau pază. Organizatorii  mai spun că evenimentul a fost avizat de Primărie încă din luna februarie a acestui an, în baza unei cereri depusă în luna ianuarie. 

Primăria ar fi încasat 30.000 de euro de la organizatorii târgului pentru închirierea spaţiului din Piaţa George Enescu.

”Timp de 10 ani, tIMOn s-a identificat cu Piața Constituției fiind cel mai mare târg imobiliar organizat în România. După o pribegie de un an la Arena Națională ne-am întors în centrul capitalei pentru a livra același eveniment de calitate, apreciat atât de vizitatori, cât și de expozanții noștri. În 2018, suntem nevoiți să renunțăm, independent de voința noastră, deși am așteptat până în ultimul moment să primim un document necesar organizării evenimentului, în condițiile cu care ne-am obișnuit partenerii și vizitatorii. Am fost conștienți că nu putem păstra calitatea evenimentului și condițiile oferite în anii precedenți în lipsa emiterii protocolului din timp, dar lipsa acestuia, fie și în ultima zi, ne pune clar în imposibilitatea de a mai organiza această ediție în condițiile, formatul și costurile proiectate", spune Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn - Târgul Imobiliar Național.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO