1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

OTP va majora oferta pentru preluarea băncii slovene Nova Kreditna - Reuters

Grupul bancar ungar OTP Group, prezent şi pe piaţa din România, va majora oferta pentru preluarea băncii Nova Kreditna Banka Maribor d.d. de la statul sloven, au declarat pentru Reuters surse din cadrul OTP care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

26 ian, 2015 | Agerpres

Fondul american de private equity Apollo a înaintat o ofertă rivală, de 200 milioane de euro, pentru Nova KBM, a doua mare bancă din Slovenia, conform presei slovene, iar Guvernul de la Ljubljana vrea să selecteze un cumpărător până la sfârşitul lunii februarie.

'Am oferit 130 milioane de euro dar credem că filialele din Serbia şi divizia de leasing au o valoare negativă. Le-am spus că dacă aceste unităţi cu probleme nu mai sunt scoase la vânzare, suntem dispuşi să ne majorăm oferta. Suntem în negocieri acum, deşi oferta noastră este cu siguranţă mai scăzută', au susţin sursele.

În decembrie 2013, Guvernul de la Ljubljana a cheltuit peste trei miliarde de euro pentru a salva de la faliment câteva bănci locale, inclusiv NKBM.

În octombrie 2014, NKBM nu a reuşit să treacă testele de stres derulate de BCE, banca înregistrând un deficit de capital de 31 miliarde de euro.

NKBM este una din cele 15 companii de stat scoase la vânzare în 2013 dar până în prezent au fost vândute doar trei. Guvernul sloven încă controlează peste 50% din sectorul bancar al ţării.

OTP are operaţiuni în opt ţări din Europa Centrală şi de Est dar nu şi în Slovenia. Anul trecut, directorul OTP, Sandor Csanyi declara că OTP vrea să-şi crească prezenţa pe pieţele unde activează deja şi de asemenea este interesată să intre pe noi pieţe.

OTP, unul din cei mai importanţi creditori independenţi din Europa Centrală şi de Est, nu este prezent pe piaţa din Slovenia şi Polonia. În cursul anului 2014, grupul ungar a preluat două bănci mai mici, Banco Popolare Croatia şi Millenium Bank din România. În urma achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România va ajunge la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO