1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

OTP vrea să cumpere cinci bănci în următorii doi ani

OTP, cea mai mare bancă ungară, vrea  să cumpere cel puţin cinci instituţii financiare din regiune în următorii doi ani, pentru a-şi creşte veniturile câştigate în afara pieţei autohtone la 70% din încasările totale, faţă de 45% în prezent, a declarat Sandor Csanyi, preşedinte şi CEO al grupului OTP, într-un interviu acordat Bloomberg.

02 oct, 2017 | ECONOMICA.net

Banca încearcă să se poziţioneze pentru a profita la maximum de pe urma tendinţei de consolidare din industria financiară. OTP se pregăteşte de 20 de ani pentru oportunitatea unei extinderi agresive pe plan internaţional prin fuziuni şi achiziţii şi are un miliard de dolari de pus la bătaie pentru a prelua bănci concurente din ţările vecine.

"În următorii doi ani, vom cumpăra cel puţin cinci bănci. Am aşteptat 20 de ani pentru acest val de consolidare în sectorul bancar din Europa. În sfârşit, se întâmplă", a afirmat Csanyi pentru Bloomberg.

Acţiunile OTP au atins, cu o lună în urmă, maximul istoric de 10.600 de forinţi (34 de euro) pe bursa de la Budapesta. Acţiunile băncii ungare au închis, vineri, la 9.895 forinţi, cotaţie care îi conferă o capitalizare de piaţă de peste 8,8 miliarde de euro.

Csanyi (64 de ani) conduce OTP de 25 de ani şi s-a aflat la cârma băncii în perioada de tranziţie, precum şi în anii de criză. CEO-ul spune că supravieţuirea OTP turbulenţelor din ultimii ani, de la conversia creditelor în franci elveţieni la taxa specială pe bănci percepută de guvern, se datorează în principal politicilor "foarte conservatoare" ale grupului financiar.

Anul acesta, OTP a finalizat preluarea Splitska Banka din Croaţia, fostă divizie a Societe Generale, şi a semnat achiziţia subsidiarelor din România (Banca Românească) şi Serbia ale National Bank of Greece.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO