Ovidiu Şandor ridică 1.200 de locuinţe la Timişoara, pe terenul cumpărat de la firmele lui Ovidiu Tender

Omul de afaceri Ovidiu Şandor, care a vândut cu 75 de milioane de euro un proiect de birouri din Timişoara, a cumpărat un teren de 5 ha pe care a funcţionat fabrica Industria Lânii (ILSA). Terenul a aparţinut unor firme controlate de omul de afaceri Ovidiu Tender. 
Andrada Ghira - mar, 07 iun. 2016, 12:43
Ovidiu Şandor ridică 1.200 de locuinţe la Timişoara, pe terenul cumpărat de la firmele lui Ovidiu Tender

Omul de afaceri Ovidiu Şandor se orientează spre constucţia de apartamente la Timişoara, asta după ce a devenit cunoscut pentru dezvoltările de clădiri de birouri, atât în acest oraş, cât şi la Cluj-Napoca. 

El a cumpărat un teren de 5 ha situat între Bulevardul Take Ionescu şi Canalul Bega, pe care în trecut a funcţionat fabrica Industria Lânii. Planurile prevăd construcţia de blocuri cu un total de 1.200 de apartamente. Demersurile necesare pentru construcţia blocurilor au fost deja făcute, iar primele apartamente vor fi puse în vânzare în următoarele luni. Proiectul va avea şi spaţii de birouri. Ovidiu Şandor nu a anuţat când vor fi demarate lucrările sau care este valoarea investiţiei. 

Sorin Ciucă, directorul general al Tender SA, a confirmat pentru ECONOMICA.NET vânzarea de teren către Ovidiu Şandor. Acesta ne-a declarat că o parte din teren a fost vândut de către companie, iar o altă parte din teren de banca care a executat silit bucăţi din terenul deţinut de firmele lui Tender. 

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea cu succes a proiectelor City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca. Proiectul de birouri City Business Center din Timişoara a fost vândut fondului de investiţii NEPI, într-o tranzacţie evaluată la 75 de milioane de euro şi care s-a finalizat la începutul acestui an. 

Grupul Imobiliar Tender anunţa în 2003 planurile pentur un nou cartier în Timişoara, dar şi pentru un zgârie nori înalt de 220 de metri. 1.500 de locuinţe urmau să fie construite aici într-un cartier numit Noua Timişoara. Aici a fost construit blocul de apartamente numit Teodor şi au fost începute lucrările la blocul Victoria, lăsat neterminat. 

În iunie 2015, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la 12 ani si 7 luni de închisoare cu executare, în dosarul RAFO-CAROM. Implicat în acelaşi dosar, Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie......
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Este deja de notorietate că în China sunt produse cele mai multe mașini din lume, dar știați că japonezii produc de ...