Până în 2019 China va ajunge cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice – BMW

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) estimează că piaţa auto chineză va deveni cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice datorită construirii staţiilor de reîncărcare şi a angajamentului Guvernului de a reduce poluarea prin promovarea automobilelor ecologice, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 28 mai 2014, 13:13
Până în 2019 China va ajunge cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice - BMW

BMW se alătură astfel producătorilor auto care aduc în China vehicule electrice, cum ar fi Volkswagen AG, Daimler AG şi Tesla Motors Inc.

China va îndeplini acest obiectiv în maxim cinci ani, a declarat miercuri şeful diviziei BMW din China, Karsten Engel, la un eveniment desfăşurat la Shanghai care marchează începutul colaborării dintre firma germană şi autorităţile municipale. Acestea s-au angajat să construiască staţii de reîncărcare în fostul spaţiu al Expoziţiei Mondiale, una din cele 46 de zone în care proprietarii vehiculelor electrice îşi pot alimenta maşinile.

‘Ne aşteptăm ca piaţa chineză să devină cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice în câţiva ani. Deoarece noi oferim staţii de reîncărcare, există maşini care vor intra pe această piaţă. Vom veni cu ale noastre dar sunt binevenite şi altele’, a afirmat Karsten Engel.

Staţiile de reîncărcare pot fi folosite şi de alte companii, nu numai de BMW, iar compania se aşteaptă să înceapă în septembrie vânzarea modelelor electrice i3 şi i8 în China, a anunţat Engel.

Luna aceasta, BMW AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, a anunţat că este în grafic pentru a obţine câştiguri şi vânzări record în acest an, după ce livrările solide din China au ajutat compania germană să raporteze o creştere de 2,6% a profitului operaţional, în linie cu estimările analiştilor.

BMW, care concurează cu Audi şi Mercedes, a înregistrat în primul trimestru din 2014 un profit înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de 2,09 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari), uşor peste estimările analiştilor, de 2,05 miliarde de euro (2,83 miliarde de dolari). Veniturile grupului german au urcat cu 3,9%, la 18,2 miliarde de euro.

BMW a anunţat că marja profitului operaţional a fost 9,5% în primele trei luni, mai ridicată decât cea de 7% înregistrată de Mercedes-Benz, dar sub nivelul de 10,1% raportat de Audi.

Vânzările grupului BMW, care includ şi modelele Mini şi Rolls-Royce, au crescut cu 8,7% în perioada ianuarie-martie 2014, un nou nivel record, datorită avansului de 25% înregistrat în China.

În Europa, livrările au urcat cu 3,4%, chiar dacă vânzările în Germania au scăzut cu 1,4%, în timp ce în SUA au crescut cu 2,7%.

Grupul BMW şi-a reafirmat estimările privind obţinerea în 2014 a unui profit înainte de taxe mai ridicat decât cel înregistrat anul trecut – 7,91 miliarde de euro. De asemenea, vânzările grupului în acest an ar urma să depăşească pentru prima dată nivelul de două miliarde de vehicule, un obiectiv ce va fi realizat cu doi ani mai devreme decât era planificat.

Investiţiile făcute la fabricile din China vor permite BMW să-şi majoreze capacitatea de producţie în statul asiatic la 400.000 de maşini, de la 300.000 în 2013.

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 şi noua generaţie de Mini, pentru a face faţă concurenţei venite din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

Viceprimarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu, a anunţat luna trecută că o firmă portugheză a cumpărat în partea de vest a localităţii o suprafaţă de 4,5 hectare pe care va construi o fabrică de confecţionare a tapiţeriilor şi portierelor pentru autoturisme BMW

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...