1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Pandemia Coronavirus vine cu vești bune pentru firmele de asigurare RCA și CASCO. Dosarele de daună au scăzut cu 70%. Scad și prețurile?

Numărul dosarelor de daună deschise în luna martie în baza asigurărilor RCA a scăzut cu aproximativ 65-70% față de februarie, o evoluție asemănătoare având și daunele din CASCO, relevă date agregate neoficiale consultate de ECONOMICA.NET. O veste bună pentru firmele de asigurare, mai ales pentru cele care vând masiv RCA și care au, în această perioadă, șansa de a își pune ordine în istoricul de daune și de a își achita măcar parțial daunele din trecut.

03 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Motivul pentru care numărul dosarelor de daună a scăzut atât de abrupt este, evident,  politica restrictivă impusă de stat în ceea ce privește deplasarea populației. Altfel spus, izolarea totală sau parțială vine cu vești bune pentru firmele de asigurare, care gestionează sub o treime din dosarele pe care le-ar fi administrat în mod normal. De altfel, procentul de scădere, în jur de 70% este aproape similar cu cel cu care au scăzut accidentele, date făcute publice de Poliție. Oficial, numărul accidentelor a scăzut cu 72% în martie.

De partea cealaltă, însă, relevă date agregate neoficiale precum și cifrele de vânzări ale brokerilor, au scăzut și vânzările de asigurări RCA, cu circa 25-30%, cu o scăderea chiar mai importantă pe zona CASCO.

Aceasta înseamnă că, deși plătesc mai puțin, firmele de asigurare încasează mai puțin, motiv pentru care, cel mai probabil, reducerea drastică a daunelor nu va veni și cu o reducere de prețuri. Cel puțin nu pentru RCA.

Pentru firmele de asigurare care vând masiv RCA, această perioadă oferă șansă neașteptată, anume aceea de a își regla obigațiile din urmă și de a își reașeza portofoliile. Este vorba despre Euroins și City Insurance, prima abia ieșită de sub administarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraților(FGA) și a doua abia intrată sub un plan de redresare care presupune inclusiv o majorare de capital, dar și multe alte măsuri, despre care ECONOMICA.NET a scris în exclusivitate.

VEZI AICI DETALII DESPRE OBLIGAȚIILE CITY INSURANCE SUB PLANUL DE ADMINISTRARE 


Unele dintre aceste măsuri, care au termen de aplicare destul de strâns, vizează tocmai plata daunelor din  urmă și a datoriilor. Atât City Insurance cât și Euroins au mii de procese în care se judecă pentru neplata sau plata parțială a unor obligații.

În cazul City este vorba inclusiv de dosare internaționale, pentru deatorii la plata daunelor înregistrate în afara țării.

City și Euroins controlează peste 70% din vânzările de RCA.

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO