1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Papalekas, regele nordului, mai cumpără o clădire de birouri din Bucureşti cu 46 mil. euro

Compania Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, se extinde pe piaţa imobiliară din Bucureşti cu o nouă achiziţie. 

08 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

După ce Globalworth a cumpărat la sfârşitul lunii trecute prima clădire de birouri dezvoltată de suedezii de la Skanska, compania a anunţat astăzi achiziţia turnului Nusco Tower din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti.

Valoarea tranzacţiei este de 46 de milioane de euro, iar tranzacţia se va finaliza la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2015, se arată într-un comunicat al companiei. În plus, compania a cumpărat cu 4 milioane de euro şi terenul pe care italienii de la Nusco intenţionau să mai ridice o clădire de birouri. 

CITEŞTE ŞI Urzeala birourilor în Bucureşti: Papalekas, rege al nordului

Clădirea Nusco Tower este amplasată pe strada Gara Herăstrău, pe aceeaşi stradă unde se află şi clădirea Green Court A, recent achiziţionată de Globalworth cu 44 de milioane de euro. Nusco Tower are o suprafaţă închiriabilă de 23.000 mp pe 20 de etaje şi este închiriată în proporţie de 91% de către chiriaşi precum Oracle, Bayer şi Volksbank.

Terenul cumpărat de la Nusco are o suprafaţă de 2.434 mp şi se află la o distanţă de circa 200 de m de Nusco Tower şi în apropiere de Green Court A. Terenul are toate avizele necesare dezvoltării unei clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 12.000 mp, se mai arată în comunicatul companiei. 

„După achiziţia recentă a primei clădiri din Green Court, aceste tranzacţii consolidează poziţia de lider a Globalworth în noua zonă de business a oraşului. Nusco Tower este o clădire bine-cunoscută, iar terenul este unul dintre puţinele care au rămas disponibile în centrul noii zone de business care continuă să înregistreze o cerere puternică din partea companiilor multinaţionale", a declarat Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi chief investment officer în cadrul Globalworth Real Estate Investments.

În zona de nord a Bucureştiului, în apropiere de staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera, Globalworth are în construcţie clădirea de birouri Bucharest One, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 54.000 mp.

Portofoliul de clădiri deţinute de Papalekas în nordul Bucureştiului este completat de imobilele finalizate BOB şi BOC Tower, cu suprafeţe închiriabile de 22.391 mp, respectiv 57.607 mp, Green Court A cu o suprafaţă de 19.500 mp şi Nusco Tower cu 23.000 mp. 

În plus, în curând vor fi demarate şi lucrările de construcţie la parcul de afaceri Globalworth Campus, care va avea în total o suprafaţă închiriabilă de 105.000 mp şi unde primul chiriaş este Telekom. 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO