1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Parc fotovoltaic de 50 mil. euro la Feteşti

Agrofam intenţionează să dezvolte, împreună cu o companie austriacă, un proiect de energie fotovoltaică pe un teren de 50 de hectare pe care îl deţine la Feteşti, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, proprietarul grupului cu afaceri în agricultură, Ştefan Poienaru.

10 mai, 2012 | Mediafax

"Deţinem un teren de 50 de hectare, care va face obiectul amplasării panourilor fotovoltaice. Estimăm valoarea acestei investiţii la peste 50 de milioane de euro şi suntem în discuţii avansate pentru un parteneriat cu o companie din Austria", a spus Poienaru.

El a afirmat că în toamnă vor începe lucrările de curăţare a terenului, iar în primăvara anului viitor lucrările de construcţie.

Altă investiţie, tot în Ialomiţa, vizează o fermă de ovine cu 20.000 de capete. Proiectul ar putea fi dezvoltat, potrivit lui Poienaru, cu un fond de investiţii din Qatar şi va costa patru milioane de euro.

"Suntem aproape de o lume care va cumpăra în permanenţă arme şi carne de oaie. Noi nu pricepem la arme, dar sigur ne pricepem la oi, iar zona în care lucrăm, Balta Ialomiţei, este favorabilă acestei îndeletniciri. Pentru acest proiect am avut deja o primă întâlnire cu un fond de investiţii din Qatar", a adăugat el.

Grupul Agrofam, înfiinţat în urmă cu 20 de ani, are o cifră de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro şi 350 de angajaţi.

Potrivit lui Poienaru, valoarea patrimoniului grupului a atins 50 de milioane de euro. Firmele din grup cultivă cereale şi plante tehnice pe o suprafaţă de circa 25.000 de hectare, dar se ocupă şi de creşterea animalelor ş i comercializarea cerealelor. Acestora li se adaugă serviciile agricole alimentare, financiare şi industriale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO