1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Parlamentul polonez a respins o moţiune de cenzură împotriva guvernului Tusk

Parlamentul polonez a respins vineri cu o largă majoritate o moţiune de cenzură depusă de opoziţia conservatoare împotriva guvernului liberal condus de Donald Tusk pe fondul unui scandal de înregistrări neautorizate, relatează agenţiile France Presse şi DPA.

11 iul, 2014 | Agerpres

În total, 236 de deputaţi s-au pronunţat împotriva acestei moţiuni ce s-a bucurat de sprijinul a altor 155 de parlamentari. Şaizeci de deputaţi s-au abţinut. Moţiunea de cenzură a fost depusă de principalul partid de opoziţie, Dreptate şi Justiţie (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski.

'Acest guvern este complet compromis şi ridiculizat' de scandalul înregistrărilor, a declarat miercuri Jaroslaw Kaczynski, propunând ca în fruntea executivului să ajungă Piotr Glinski, un profesor de sociologie în vârstă de 60 de ani.

Guvernul de coaliţie format de liberalii lui Donald Tusk şi partidul ţărănesc PSL, aflată sub presiune din cauza afacerii înregistrărilor ilegale, a preluat iniţiativa şi a solicitat, cu succes, la 25 iunie parlamentului să îi acorde din nou încrederea. El a obţinut atunci sprijinul a 237 de deputaţi şi dezaprobarea altor 203.

Tot astăzi, parlamentul de la Varşovia urma să se pronunţe asupra unei moţiuni de cenzură împotriva ministrului de interne Bartlomiej Sienkiewicz. Toate moţiunile de cenzură prezentate împotriva unor miniştri ai cabinetului Tusk, la putere din noiembrie 2011, au eşuat, notează AFP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO