Pasajul Ciurel ar putea traversa integral Şoseaua Virtuţii până pe 15 august FOTO VIDEO

Lucrările de montare a tablierului Pasajului Ciurel peste Şoseaua Virtuţii ar putea fi terminate până pe 15 august, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate mega-proiectului. Demarat în 2010 şi sabotat din toate părţile, pasajul ar trebui să se continue cu drum expres spre Autostrada Bucureşti – Piteşti (A1) şi să reducă traficul din supra-aglomeratul cartier Militari.
Anemona Andone - mar, 16 iul. 2019, 18:28
Pasajul Ciurel ar putea traversa integral Şoseaua Virtuţii până pe 15 august FOTO VIDEO

Marţi, 16 iulie, au fost montate ultimele două din cele patru grinzi ale Pasajului Ciurel care traversează Şoseua Virtuţii, de pe partea cu Lacul Morii. În prima săptămână din august, pe şantier ar trebui să sosească şi celelalte patru grinzi care vor întregi tablierul, de pe partea cu râul Dâmboviţa, au explicat sursele noastre.

Astfel, Pasajul Ciurel ar putea traversa Şoseaua Virtuţii cu toate cele opt grinzi până pe 15 august.

Pentru montarea ultimelor patru grinzi, va fi oprită circulaţia pe Şoseaua Virtuţii pe sensul Ghencea – Casa Presei şi va fi realizată o deviere temporară printre pilonii pasajului de pe malul Dâmboviţei.

Drumul expres spre A1, condiţionat de PUZ Sector 6 şi bani pentru exproprieri

Dacă lucrările la Pasajul Ciurel ar putea fi încheiate anul acesta, situaţia drumului expres cu care ar trebui să se continue până la A1 este în continuare incertă. Proiectanţii iau în calcul mai multe variante de traseu, astfel încât să fie cât mai puţine exproprieri.

Pe lângă actualizarea proiectului în funcţie de traseul final, mai trebuie aprobat PUZ-ul aferent acestuia de către Primăria Sectorului 6.

De asemenea, şansele ca proiectul drumului expres să înceapă în 2019 depind şi de alocarea fondurilor pentru exproprieri, potrivit surselor noastre.

Proiectul Penetraţiei Splaiul Independenţei – Ciurel – A1 are trei componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Militari), o altă secţiune până în centura Bucureştiului şi a treia – din centura Bucureştiului până în autostrada A1.

Acesta a fost demarat în 2010, în ciuda neînţelegerilor dintre Primăria Capitalei şi locuitorii de pe traseul ales. Conflictul între proprietari şi Primărie a dus la blocări succesive în instanţă, ba chiar şi la decizii în justiţie împotriva continuării lucrărilor, toate ducând la prelungirea termenelor şi întârzierea proiectului, astfel încât nici astăzi nu se ştie exact când ar putea fi terminat în întregime. În cele din urmă, singura componentă concretă a proiectului a rămas Podul hobanat de la Ciurel peste râul Dâmboviţa.

Din cauza conflictului cu proprietarii din zonă, coridorul de expropriere a fost refăcut: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile (construcţii) pentru expropriere. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat culoarul de expropriere pentru următoarea etapă a lucrărilor ( Nod Virtuţii – Uverturii) şi s-a dat ordin de începere pentru proiectare.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...