1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Pasajul suprateran Pantelimon-Colentina va fi gata pe 15 august

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă că pasajul suprateran care face legătura între cartierele Colentina şi Pantelimon va fi gata în trei luni.

05 mai, 2012 | Agerpres

"În trei luni de zile, pasajul suprateran peste calea ferată va fi gata. El face legătura între Doamna Ghica şi şoseaua Pantelimon şi în felul acesta toţi cei care vin din sudul Bucureştiului nu mai traversează oraşul şi pot ieşi direct pe autostrada A3. Astfel, se prefigurează amenajarea inelului median", a explicat Sorin Oprescu, care a verificat stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.

Lucrările începute în anul 2006 au ca scop decongestionarea traficului în centrul Capitalei prin crearea unor legături cu mai multe cartiere mărginaşe ale Bucureştiului, cum ar fi Colentina şi Pantelimon.

"Este un mare avantaj, pentru că ajută la decongestionarea traficului de pe inelul principal. În momentul de faţă, ca să ajungi pe Doamna Ghica şi apoi pe şoseaua Pantelimon trebuie să treci prin Mihai Bravu. Acest pasaj scurtează traseul. În primul rând, este o facilitate pentru locuitorii din zona riverană şi, în al doilea rând, pentru că şoferii aflaţi în tranzit nu mai sunt obligaţi să treacă prin inelul central care este foarte aglomerat. Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 august", a precizat Viorel Giura, proiectantul lucrărilor.

El a adăugat că lungimea întregului sector de lucru se întinde pe o suprafaţă de 1.798 de metri, iar lungimea pasajului este de 75 de metri.

Lucrările cuprind pe lângă pasajul peste calea ferată şi câteva străzi laterale care fac legătura între cartierele din zonă.

Directorul general al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Bucureşti a precizat că investiţia începută în anul 2006 se ridică la 47 de milioane de lei.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO