1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Patronat: Turismul din Deltă, ar putea fi afectat de procedura de reorganizare a portului Tulcea

Activitatea operatorilor din turism din Delta Dunării ar putea fi grav afectată, pe o perioadă lungă de timp, de procedura de reorganizare a portului Tulcea, decisă de Ministerul Transporturilor, fără consultarea reală a reprezentanţilor mediului privat din turismul din Deltă, apreciază patronatul din sector, scrie Agerpres.

18 feb, 2016 | Agerpres

'În zilele următoare vom convoca o şedinţă comună a Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării şi a Asociaţiei 'Delta' a Armatorilor şi Operatorilor Portuari şi Fluviali Tulcea în care vom prezenta cele discutate cu Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi vom solicita tragerea la răspundere a celor care au negociat în numele nostru cu Ministerul Transporturilor reorganizarea portului Tulcea şi tarifele propuse de Administraţia Porturilor Dunării Maritime, fără să ţină cont de interesele operatorilor turistici şi armatorilor din Delta Dunării', a declarat preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Daniel Iluşcă.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Asociaţia Litoral - Delta Dunării, Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării şi Asociaţia 'Delta' a Armatorilor şi Operatorilor Portuari şi Fluviali Tulcea au participat, joi, la o întâlnire cu Consiliul de Administraţie al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi pentru a protesta faţă de Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1192/2015 privind modul de organizare şi exploatare a infrastructurii din portul Tulcea şi tarifele aplicate de companie pentru utilizarea infrastructurii portuare de către beneficiarii care au pontoane de acostare, ordin emis fără consultarea mediului organizaţional din Delta Dunării, se arată într-un comunicat al FAPT, remis AGERPRES.

'Ne interesează dezvoltarea circulaţiei turistice către Delta Dunării şi creşterea traficului de nave de croazieră pe Dunăre, de aceea ne implicăm în proiectul de reorganizare a falezei portului Tulcea, poarta de intrare către destinaţia turistică de diamant a României. Dorim să se asigure facilităţi specifice, dar şi condiţii concurenţiale corecte şi facilităţi pentru dezvoltarea circulaţiei ambarcaţiunilor de agrement şi transport pasageri către locaţiile turistice din Delta Dunării. Solicităm ministrului Transporturilor o întâlnire de lucru la Tulcea, având în vedere impactul major pe care acest ordin de ministru îl va avea asupra activităţii din Delta Dunării', a precizat preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

La întâlnire s-au discutat modul propus pentru încredinţarea danelor portuare, criteriile prin care a fost stabilită organizarea acestor dane, precum şi propunerile pentru caietul de sarcini, în vederea licitării danelor portuare. A fost luată în discuţie organizarea în dane pentru nave de transport public, nave de agrement şi transport pasageri, nave de croazieră, servicii utilitare ISU precum şi politica tarifară propusă a fi aplicată pentru cei care vor prelua danele.

Reprezentanţii industriei ospitalităţii au punctat ca esenţială derogarea termenului de aplicare a acestui ordin de ministru, pentru a nu afecta circulaţia turistică spre Delta Dunării în sezonul 2016. De asemenea, ei urmăresc eliminarea riscului creării unui monopol sau a unui control excesiv unuia sau altuia dintre operatorii privaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO