1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Penny Market deschide primul centru logistic al unui retailer din Moldova

Retailerul german Penny Market, operat de grupul REWE, a investit 19 milioane de euro în primul depozit logistic din Moldova  al unui retailer alimentar. Are 19.000 de metri pătraşi şi deserveşte momentan 45 de supermarketuri Penny Market.

30 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Penny Market, parte din grupul REWE, a inaugurat cel de-al treilea centru logistic în județul Bacău, comuna Nicolae Bălcescu, în urma unei investiţii de 19 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. 

Noul centru logistic din Bacău deserveşte momentan 45 de magazine Penny Market din nord-estul țării pe care le alimentează cu produse alimentare şi nealimentare , cu posibilitate de extindere la 90 - 100 de magazine. Depozitul a creat peste 150 de locuri de muncă, o mare parte dintre angajați fiind chiar din orașul Bacău.

Dezvoltat de către KÉSZ Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, complexul logistic dispune de o suprafață totală construită de aproximativ 19,000 m2, o înălțime de 14,5 metri și de un teren aferent de circa 8 hectare.

"Alături de extinderea și modernizarea rețelei de magazine, optimizarea lanțului logistic este o direcție importantă de creștere a eficienței și a prospețimii atât pe plan local, cât și la nivelul Grupului REWE. Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare a rețelei de distribuție Penny Market la nivel național și vine în completarea celor două centre existente din orașele Turda și București. Noul centru logistic este o clădire modernă unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune și moderne condiții" a declarat Daniel Gross, General Manager REWE România.

Centrul logistic de la Bacău a fost creat cu ajutorul unor soluții tehnologice moderne cu scopul de a scădea consumului de energie, a amprentei și emisiilor de CO2. În cadrul centrului este folosit un sistem integral de iluminare prin LED ce dispune de sisteme automate de comandă și control, care reduce consumul de energie cu 40%.

Instalațiile de răcire sunt integrate într-un sistem automat de management prin intermediul căruia vor fi monitorizate constant atât temperaturile interioare, cât și cele exterioare ale zonei de refrigerare.

Penny Market a intrat pe poaţa locală în anul 2005, iar în  prezent grupul REWE România deține 200 de magazine Penny Market la nivel național. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, vor fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO