Pentagonul este îngrijorat de dezvoltarea tehnologiilor militare ruseşti – presă

Ministerul Apărării al SUA nu a urmărit multă vreme obiective pentru elaborarea şi implementarea de metode moderne de luptă radioelectronică, iar acum americanii s-ar putea lovi de serioase dificultăţi în confruntarea aeriană cu bombardierele ruseşti, notează The Daily Beast, citat de RIA Novosti.
Economica.net - vin, 05 dec. 2014, 09:29
Pentagonul este îngrijorat de dezvoltarea tehnologiilor militare ruseşti - presă

Una dintre probleme constă, potrivit publicaţiei americane, în faptul că potenţialii adversari ai SUA, de exemplu Rusia sau China, au elaborat un sistem perfecţionat de anihilare radioelectronică cu memorie digitală pe frecvenţe radio (DRFM). Un asemenea transmiţător de bruiaje reţine semnalul emis de radar şi îl întoarce transmiţătorului, perturbând în mod serios activitatea altor radare, scrie Agerpres.

Mai mult, transmiţătorul este capabil să ‘orbească’ şi radarele mici de la bordul rachetelor americane din clasa aer-aer (AIM-120 AMRAAM), care se află în arsenalul majorităţii bombardierelor americane, explică un expert pentru The Daily Beast.

Potrivit interlocutorului publicaţiei citate, reprezentant al Forţelor Militare Aeriene ale SUA, rachetele din clasa AMRAAM s-au perimat şi nu mai sunt capabile să respingă atacurile electronice dinspre purtătoarele (de rachete) de tip nou.

The Daily Beast atrage atenţia şi asupra unui alt punct vulnerabil al rachetelor americane cu rază medie de acţiune AMRAAM – distanţa de atingere a ţintei.

‘Există informaţia că Rusia elaborează arme cu o extrem de mare distanţă de ţintire: rachete din clasa aer-aer de rază mare K-100, capabile să doboare oricare dintre rachetele asemănătoare existente, inclusiv cele care se află la bordul bombardierului cu ţintă multiplă de generaţia a cincea F-22 Raptor, cel mai perfecţionat avion militar american’, subliniază, pentru The Daily Beast, un alt reprezentant al Pentagonului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
ONRC: Peste 4.300 de firme și PFA-uri au intrat în insolvență în primele nouă luni din 2021
ONRC: Peste 4.300 de firme și PFA-uri au intrat în insolvență în primele nouă luni din 2021
Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 6,9% în ...
Parlamentul de la Chișinău a votat în favoarea instituirii stării de urgență, din cauza crizei de gaze naturale
Parlamentul de la Chișinău a votat în favoarea instituirii stării de urgență, din cauza crizei de gaze naturale
Parlamentul Republicii Moldova a decis instituirea stării de urgenţă în țară pe o perioadă de 30 de zile în contextul ...
CNSU a aprobat noile restricţii: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, masca obligatorie peste tot, magazinele se vor închide la ora 21:00. Accesul la toate activităţile, permis doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală
CNSU a aprobat noile restricţii: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, masca obligatorie peste tot, magazinele se ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul ...