Vela: Va fi şi pescuitul introdus în măsurile de relaxare. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile, că pleacă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, că amatorii vor putea pescui liniştiţi din 15 mai, când încetează starea de urgenţă, iar restricţiile destinate prevenirii răspândirii coronavirusului vor fi relaxate. El a subliniat că românii ar trebui să vadă vacanţa din această vară ca pe o şansă pentru turismul românesc, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 05 mai 2020, 06:07
Vela: Va fi şi pescuitul introdus în măsurile de relaxare. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile, că pleacă

„Relaxarea va fi etapizată, până în 15 mai vom fi foarte atenţi să nu fie o explozie de cazuri în domeniul medical. Noi suntem într-un platou de aştepare, fără să fie o creştere semnificativă. Comparativ cu alte state, la suta de mii de locuitori, România are 4,1 de decese.. Principiul pe care putem merge este de a relaxa etapizat restricţiile, trebuie evaluare epidemiologică. Dacă ne situăm pe acelaşi platou, de la 1 iunie, vin alte relaxări.Parcurile vor fi deschise, dar doar pentru grupuri de trei persoane, se pot face drumeţii în trei, iar pentru drumeţii se va face o declaraţie. N-am stabilit încă raza de acţiune, toate deciziile se vor lua în funcţie de evaluarea epidemiologică de săptămâna viitoare. Va fi şi pescuitul introdus. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile că pleacă”, a declarat Vela la Antena 1.

Ministrul a mai spus că, probabil prin iunie se va decide şi varianta deschiderii hotelurilor, teraselor şi restaurantelor şi a subliniat că oamenii au fost extrem de responsabili în perioada de Paşte şi de 1 Mai şi le-a mulţumit în special tinerilor pentru acest lucru.

„În principiu, de la 15 mai restricţiile de noapte vor fi ridicate, dar nu să te apuci să te duci la sală, ci pentru chestii importante. Vacanţa o văd ca pe o şansă pentru turismul românesc, poate virusul ăsta a trezit în noi un sentiment de naţiune, să vedem răsăritul la Marea Neagră, nu doar la Mediterană. A trezit sentimentul de siguranţă naţională, nu doar globalizarea. Vom descoperi Delta, mănăstirile din Moldova” a afirmat ministrul de Interne.

Referitor la deschiderea sălilor de fitness, el a precizat că, deşi în principiu este vorba despre practicarea unui sport individual, cei care il practică interacţionează totuşi la vestiare, ceea ce face să nu poată fi deschise într-o primă fază.

Marcel Vela s-a referit şi la amenzi şi la unele abuzuri ale Poliţiei.

”Amenzile au fost în marea majoritate date pe merit. Unde nu am putut noi şi a acţionat poliţia locală, dacă s-a greşit, am luat legătura cu primarul pentru a demara o anchetă administrativă”, a precizat ministrul de Interne.

Luni după-amiază, Vela a susţinut că din 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte să facă drumeţii sau alpinism, deşi anterior, preşedintele Klaus Iohannis precizase că deplasarea în interiorul localităţilor va fi permisă fără a mai fi necesară declaraţia pe propria răspundere, în timp ce deplasarea între localităţi nu va fi permisă decât pentru motive bine determinate, cum ar fi serviciul, probleme medicale sau activităţile sportive individuale.

„Activităţile sportive individuale sunt cele care ţin de activităţi gen drumeţii, alte activităţi gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteţi pleca la Sinaia să faceţi alpinism sau drumeţie”, a susţinut Vela, la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...