1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

IT&C

Peste 100 de vulnerabilităţi în Windows, în frunte cu Internet Explorer - raport ESET

Sistemul de operare pentru PC-uri Microsoft Windows, cel mai utilizat în România pe laptop-uri şi computere desktop, prezintă 109 vulnerabilităţi la atacuri informatice, potrivit unui raport al producătorului de soluţii software de securitate ESET. Cap de listă este browser-ul Internet Explorer, singurul element din Windows care a rămas la fel de vulnerabil ca în 2015.

10 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Numărul de vulnerabilităţi din Windows care pot fi exploatate de hackeri a scăzut semnificativ anul trecut, de la 242 la 109, potrivit raportului ESET, cu evoluţii favorabile în toate componentele sistemului de operare, cu excepţia Internet Explorer. Noul browser Microsoft Edge inclus în Windows 10 este însă mult mai sigur decât predecesorul lui.

Totodată, componentele Windows User-Mode, zonă de procesare unde rulează majoritatea aplicaţiilor şi unele softuri de tip driver, rămân printre ţintele favorite în rândul infractorilor cibernetici, deşi în ultimele 12 luni au fost rezolvate 116 vulnerabilităţi care ţin de acest element al sistemului de operare, avertizează compania de antiviruşi.

"Printre cele mai frecvente modalități de care se folosesc infractorii cibernetici în atacurile de tip 0-day în User-mode se numără executarea de coduri și oferirea de privilegii de administrator componentelor malițioase. Deși este o noutate în raport, Microsoft Edge (noul browser Microsoft - n.r.) a rezistat în fața atacurilor și este pe locul doi, având 111 vulnerabilități rezolvate, la mică distanță de primul loc. Spre deosebire de Internet Explorer, Edge păstrează caracteristici de securitate cum ar fi AppContainer sau procesele pe 64 de biți pentru tab-uri activate în mod implicit, lucruri care îl fac să fie mai puțin vulnerabil", se arată într-un comunicat al ESET.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO