1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Peste 200 de cetăţeni maghiari au votat la Cluj-Napoca pentru referendumul privind migranţii

Aproximativ 70% dintre persoanele înscrise la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca au votat, duminică, la referedumul privind cotele obligatorii de refugiaţi impuse de către Uniunea Europeană, alte câteva mii de voturi fiind depuse în plicuri.

02 oct, 2016 | News.ro

n jur de 70% dintre cele peste 350 de persoane cu cetăţenie maghiară au votat, duminică, la sediul Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca. Potrivit reprezentantului instituţiei, cei mai mulţi dintre aceştia au fost membri ai consulatului, dar şi mulţi turişti care s-au aflat în oraş în ziua votului.

"Votul a decurs fără evenimente. Nu au fost cozi şi s-a votat la o singură urnă, unde s-a votat personal. Au mai existat urnele pentru voturile în plic. Aproximativ 2.000 de voturi au mai fost depuse şi în plic, la urnele speciale", a explicat reprezentantul Consulatului, Bekefi Annamaria.

Cetăţenii maghiari cu domiciliul stabil în Ungaria aflaţi pe teritoriul României pot vota la referendumul privind cotele obligatorii de refugiaţi, propus de către UE, la sediile consulatelor şi ambasadele acestei ţări, dacă s-au înscris pe liste până la data de 24 septembrie.

Votul a început la ora 6,00 şi se va încheia la ora 19.00, ora României.

La referendumul care are loc duminică în Ungaria, în consulatele şi ambasadele acestei ţări, cetăţenii maghiari sunt invitaţi să răspundă la întrebarea:"Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze reinstalarea cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?"

Sâmbătă, premierul Viktor Orban a lansat un apel privind mobilizarea alegătorilor la urne pentru a respinge cotele de refugiaţi stabilite de Bruxelles, susţinând că migraţia în masă fără control înseamnă "o ameninţare reală, care pune în pericol modul de viaţă european paşnic şi sigur". Citeşte mai multe pe News.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO