1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Peste 22.000 de firme şi PFA-uri din domeniul comerţului cu amănuntul sau cu ridicata au fost înfiinţate în 2017

Numărul de firme şi PFA-uri înfiinţate în domeniul comerţului cu amănuntul sau cu ridicata a scăzut considerabil în România în anul 2017, ajungând la aproximativ 22.550, în comparaţie cu ultimii cinci ani unde media era în jur de 26.900 de firme, potrivit datelor REGnet.ro.

31 oct, 2017 | Agerpres

'Deşi în România se poate remarca un interes crescut în ce priveşte înfiinţarea firmelor şi PFA-urilor în comerţ online, totuşi, în domeniul comerţului privit în ansamblu, se poate constata un minim al ultimilor cinci ani', a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înfiinţarea şi modificarea online a societăţilor comerciale (SRL) şi persoanelor fizice autorizate (PFA).

Faţă de perioada ianuarie-septembrie a anului 2016, numărul de profesionişti ce s-au înfiinţat în domeniul comerţului cu ridicata sau cu amănuntul, precum şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, a scăzut cu peste 12,6%, în condiţiile în care domeniul era cel mai căutat de antreprenori în ultimii cinci ani.

Iniţiativa antreprenorială din România (SRL, SA) este dominată de bărbaţi, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distribuţia pe sexe a asociaţilor/acţionarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor ONRC, analizate de REGnet.ro. În cazul PFA-urilor, proporţiile se păstrează, cu 60,69% bărbaţi şi 39,31% femei.

De asemenea, o analiză asupra sezonalităţii înfiinţărilor de SRL şi PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care iniţiativa antreprenorială cunoaşte cel mai mare avânt.

Rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani.

Înfiinţată în 2013, REGnet.ro este o companie din România prin intermediul căreia se pot realiza online modificări ale firmei, nefiind necesară deplasarea la sediul REGnet.ro sau la sediul Registrului Comerţului. Până în prezent peste 1.000 de firme au apelat la serviciile REGnet.ro.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO