Peste 5.000 de oameni care au primit beneficii sociale au încasat abuziv de la stat 1,5 milioane de euro

Cel mai recent control al Agenţiei Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială a identificat peste 5.000 de persoane care au încasat abuziv beneficii de asistenţă socială şi care, cumulat, au încasat necuvenit 1,52 milioane de euro, potrivit informaţiilor comunicate de ministerul de resort pentru ECONOMICA.NET. 
Economica.net - Dum, 19 oct. 2014, 21:01
Peste 5.000 de oameni care au primit beneficii sociale au încasat abuziv de la stat 1,5 milioane de euro

Ministerul Muncii a comunicat la solicitarea ECONOMICA.NET rezultatele celor mai recente controale efectuate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru identificarea beneficiarilor abuzivi de ajutoare sociale.
Acestea s-au derulat în perioada 17 februarie – 30 mai 2014 şi au scos la iveală peste 2.100 de beneficiari abuzivi de ajutoare sociale, aproape 2.000 de beneficiari abuzivi de alocaţie pentru susţinerea familiei şi peste 1.000 de beneficiari care au încasat ilegal indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a identificat, în urma controalelor, 2.164 beneficiari de ajutoare sociale, care au încasat necuvenit de la stat aproape 3 milioane de lei (2.985.344 lei).

Cel mai mare număr de beneficiari de ajutoare sociale, identificați cu sume acordate necuvenit, locuiesc în Teleorman – 189, Dolj – 162, Dâmbovița – 126, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Ministerului Muncii.

Controalele Agenţiei Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială au găsit 1.974 de beneficiari de alocație pentru susținerea familiei, care – cumulat – au încasat abuziv de la stat suma de 860.371 lei.

Cei mai mulţi beneficiari abuzivi de alocaţie pentru susţinerea familiei locuiesc în Bacău – 161, Gorj – 145, Mureș – 107.

Controlul Agenţiei Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială a mai relevat 1063 de beneficiari abuzivi de indemnizație pentru creșterea copilului, care au încasat ilegal de la stat suma de 2.865.723 lei, potrivit informaţiilor care ne-au fost comunicate de către ministerul de resort.

Cel mai mare număr de beneficiari abuzivi de indemnizaţie pentru creşterea copilului locuiesc în București – 258 și în Constanța – 120.

Te-ar mai putea interesa și
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, arată informaţiile companiilor auto, transmite DPA....
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ...