1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Peste 60 mil. dolari pentru proiecte de infrastructură şi agricultură, de la IFC

IFC, parte a Băncii Mondiale, va finanţa în România anul fiscal viitor, care începe la 1 iulie, mai multe proiecte din agricultură şi infrastructură, fiecare dintre acestea depăşind 30 de milioane de dolari, a declarat miercuri Ana-Maria Mihăescu, şeful reprezentanţei IFC în România.

25 apr, 2012 | Mediafax

"Agricultura reprezintă pentru noi un sector deosebit de important. Sunt sigură că în următorii doi ani agricultura va fi unul dintre domeniile cele mai finanţate, cu o concurenţă accerbă pentru clienţi", a spus Mihăescu într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că IFC discută acordarea de finanţare cu mai multe societăţi, mai ales din industriile procesatoare.

"Dar siguranţa mea este că anul viitor - la noi anul fiscal începe la 1 iulie - va fi un an în care vom finanţa cu precădere agricultura şi infrastructura, diverse proiecte în aceste domenii", a afirmat Mihăescu.

Aceasta a adăugat că IFC nu se implică în proiecte mici, pentru că nu doreşte să intre în competiţie cu băncile.

"Dacă vorbim de proiecte de sub 30 de milioane, am intra în competiţie directă cu băncile comerciale. Rolul meu e să dezvolt sectorul privat, inclusiv băncile comerciale pe care le-am sprijinit din anii '90 şi continuăm să le sprijinim. Deci ne uităm la proiecte care să fie peste 30 de milioane, sau finanţări care cer partea noastră de peste 10-15 milioane de dolari, în aşa fel încât să completăm ceea ce
poate oferi sectorul bancar românesc", a mai spus reprezentantul IFC.

Agricover Credit IFN şi IFC au anunţat miercuri încheierea unui acord de împrumut în valoare de 12,5 milioane euro, finanţarea urmând să fie direcţionată către fermierii mici şi mijlocii sub formă de credite pentru investiţii în utilaje, extinderi şi modernizări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO