1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Petrolierul iranian Grace 1, eliberat de Curtea Supremă a Gibraltarului, în pofida intervenţiei SUA

Curtea Supremă a Gibraltarului a hotărât joi să elibereze imediat petrolierul iranian Grace 1, imobilizat în largul acestui teritoriu britanic în urmă cu o lună, în pofida unor eforturi ale Statelor Unite de a bloca plecarea navei, relatează CNN citat de News.ro.

16 aug, 2019 | News.ro

Un avocat prezent la audiere, Charles Gomez, declară că ordinul de imobilizare a Grace 1 nu mai este valid şi că petrolierul este necesar să foe liberat imediat, scrie News.ro.

Premierul Gibraltarului a emis o directivă prin care arată că nava iraniană nu mai este vizată de sancţiuni europene şi că nu mai există, astfel, motive să fie reţinută, potrivit lui Gomez.

În contextul în care părea că s-a ajuns la un acord între Londra şi Teheran, Washingtonul a depus, în noaptea de miercuri spre joi, o cerere de întrajutorarea judiciară privind reţinerea navei, a anunţat joi avocatul Ministerului Public Joseph Triay, în Curtea Supremă a teritoriului britanic.

Baza juridică a solicitării Washingtonului era neclară imediat. Departamentul de Stat american a trimis CNN la departamentul Justiţiei, care a refuzat să comenteze.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO