Peugeot 301 atacă piaţa clasei de mijloc din Europa de Est, Africa şi America de Sud

PSA Peugeot Citroen vrea să atace piaţa clasei de mijloc din Europa de Est, Africa şi America de Sud cu modelul Peugeot 301, pentru a reduce dependenţa companiei de piaţa europeană occidentală, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 09 nov. 2012, 14:39
Peugeot 301 atacă piaţa clasei de mijloc din Europa de Est, Africa şi America de Sud

Peugeot 301 a intrat la vânzare în Turcia pe 1 noiembrie, iar în lunile următoare va fi disponibil în Europa de Est, Africa şi America de Sud, obiectivul companiei fiind să pătrundă în regiuni cu potenţial mai mare de creştere decât piaţa saturată din Europa Occidentală.

„Dorim să atacăm aceste noi pieţe. Avem un vehicul de concurs şi avem mare încredere şi speranţă”, a declarat David Rio, director pentru operaţiunile internaţionale ale brandului Peugeot.

Compania a consumat în ultimul an rezerve de 200 de milioane de euro pe lună, din cauza dependenţei de Europa, unde cererea din 2012 se îndreaptă spre cel mai mare declin din ultimele două decenii.

În primele nouă luni ale acestui an, 64% din vânzările Peugeot au avut loc în Europa, comparativ cu 42% în cazul Volkswagen.

În lipsa unei prezenţe notabile în China şi Brazilia, care să compenseze problemele de pe piaţa europeană, Peugeot a fost nevoită să reducă preţurile.

Dealerii Peugeot în Germania au oferit în septembrie discouturi medii de 14,2% la preţurile din listă, în creştere de la 12,5% în urmă cu un an.

Cota de piaţă a Peugeot în Europa a scăzut însă de la 12,6% în urmă cu un an la 11,8%, în timp ce cota VW a urcat cu 1,6 puncte procentuale, la 24,8%, conform datelor asociaţiei europene ACEA.

Peugeot 301 este o versiune mai spaţioasă a hatchback-ului 208, care, potrivit designerilor, va atrage cumpărătorii de pe pieţele emergente, care preferă vehiculele spaţioase.

Producătorul francez vrea ca până în 2014 să ajungă la vânzări de 150.000 de automobile 301 pe an, echivalente cu circa 4% din livrările sale totale din 2011.

În Turcia, preţul modelului 301 porneşte de la 29.900 de lire (16.700 dolari), cu 2.500 de lire mai mult decât cel al Renault Symbol şi cu 8.650 de lire peste cel al Dacia Logan.

Rio a precizat că modelul este destinat cumpărătorilor din clasa de mijloc de pe pieţele emergente, astfel că nu va intra în concurenţă cu gama Dacia.

În schimb Peugeot 301 va concura cu Renault Symbol, Hyundai Accent Era şi Chevrolet Aveo.

Peugeot vrea să evite o comparaţie cu Logan, care i-a servit însă ca inspiraţie iniţială. În 2008, fostul director general al Peugeot, Christian Streiff, a vrut să se inspire din modelul Logan, construit de Renault în România din 2004.

Iniţial, s-a dorit construcţia unui nou vehicul în America Latină şi Turcia, dar din motive financiare a fost reproiectat modelul 208 şi construit la o fabrică deţinută de grupul francez în Vigo, Spania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...