1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Peugeot şi-a redus pierderile în 2013 şi îşi majorează capitalul cu trei miliarde de euro

Cel mai mare constructor auto francez, PSA Peugeot Citroën, a anunţat miercuri că în 2013 a înregistrat pierderi nete de 2,3 miliarde de euro, jumătate faţă de pierderile record de 5,01 miliarde de euro înregistrate în 2012, chiar dacă cifra sa de afaceri a scăzut anul trecut cu 2,4% până la 54,1 miliarde de euro, transmite AFP.

19 feb, 2014 | Agerpres

De asemenea, PSA Peugeot Citroën a anunţat miercuri în mod oficial că va demara o operaţiune de majorare a capitalului cu trei miliarde de euro. În cadrul acestei operaţiuni, statul francez şi producătorul auto chinez Dongfeng vor investi fiecare 800 milioane de euro şi vor primi pachete de 14% din acţiunile Peugeot. În acelaşi timp, participaţia deţinută de familia Peugeot (acţionarul istoric al grupului) va scădea de la 25,4%, în prezent, la 14%.

PSA Peugeot Citroën, al doilea mare producător de automobile din Europa, are deja o companie mixtă cu Dongfeng, care construieşte automobile în China.

'Întărirea şi adâncirea actualului parteneriat industrial şi comercial cu Dongfeng va permite continuarea succesului înregistrat în prezent de grup pe cea mai mare piaţă auto din lume, care este în prezent principala sursă de creştere pentru industria auto', a informat Peugeot într-un comunicat.

Aceasta este a doua încercare a Peugeot din ultimii ani de a găsi un investitor strategic pe termen lung care să finanţeze dezvoltarea de vehicule şi expansiunea pe pieţele emergente, în încercarea de a restabili profitabilitatea. Grupul auto american General Motors Co. (GM) a preluat o participaţie la Peugeot la începutul lui 2012 pe care a vândut-o însă după doar 21 de luni în condiţiile în care ţintele privind economiile aşteptate de pe urma cooperării dintre cele două grupuri nu au fost atinse.

Acordul final cu privire la intrarea firmei chineze Dongfeng în acţionariatul PSA Peugeot Citroën ar urma să fie semnat la sfârşitul lunii martie, cu prilejul unei vizite a preşedintelui chinez Xi Jinping la Paris.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO