1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Pfizer va răscumpăra acţiuni de încă 10 miliarde de dolari, ridicând totalul la 39 miliarde dolari

Pfizer, cel mai mare producător de medicamente la nivel mondial, a anunţat că va răscumpăra acţiuni de 10 miliarde de dolari, operaţiune care ridică suma totală alocată în ultimii doi ani şi jumătate în acest scop la 39 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

28 iun, 2013 | Mediafax

Grupul american a mai anunţat recent că va retrage acţiuni în valoare de 11,4 miliarde de dolari în urma vânzării diviziei de îngrijire a animalelor.

Răscumpărarea anunţată vineri este a patra astfel de operaţiunie derulată de Pfizer în ultimii doi ani şi jumătate.

Compania mai are la dispoziţie 3,9 miliarde de dolari în acest scop.

Directorul general al Pfizer, Ian Read, a declarat că răscumpărarea acţiunilor reprezintă cea mai bună modalitate de utilizare a rezervelor de lichidităţi ale companiei, comparativ cu achiziţii sau creşterea dividendului.

Grupul a vândut în ultimii ani mai multe operaţiuni conexe, concentrându-se pe dezvoltarea şi comercializarea de medicamente şi tratamente cu o marjă ridicată de profit. Totodată, compania analizează oportunitatea unei divizări, cu vânzarea unităţii producătoare de medicamente generice.

Pfizer are o capitalizare de piaţă de aproximativ 200 miliarde de dolari. Acţiunile companiei au crescut cu 25% în ultimele 12 luni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO