Piaţa tehnologiei 5G va creşte de peste 120 de ori, până la 668 miliarde de dolari, în următorii şapte ani

Piaţa tehnologiei 5G este în prezent capabilă să atingă 667,9 miliarde de dolari până la jumătatea următorului deceniu. Şi dacă ne gândim că, pentru anul viitor, estimările arată o valoare de 5,54 miliarde de dolari, creşterea este impresionantă. Avansul poate fi determinat de o cerere pentru serviciile de streaming și de o conectivitate îmbunătățită între cumpărătorii industriali.
Lidia Neagu - lun, 05 aug. 2019, 18:50
Piaţa tehnologiei 5G va creşte de peste 120 de ori, până la 668 miliarde de dolari, în următorii şapte ani

Datele se află în cel mai recent raport al companiei de cercetări de piaţă Allied Market Research (AMR), care mai estimează că piaţa tehnologiei 5G ar putea avea o rată anuală de creștere de 122,3%, din 2020 până în 2026.

Această creștere rapidă și profundă este considerată a fi determinată în principal de doi factori principali. Primul se referă la o cerere de streaming în rândul consumatorilor, iar al doilea la o conectivitate îmbunătățită pentru sectorul industrial.

Asia-Pacific este de așteptat să fie regiunea cu cea mai mare contribuţie la piața mondială a tehnologiei 5G, cu 2,20 miliarde de dolari în 2020 și se estimează că va ajunge la 329,09 miliarde dolari până în 2026, cu o rată anuală de 130,7% în perioada prognozei.

AMR împarte în raportul său piața tehnologiei 5G în trei sectoare principale: hardware, software și servicii. Dintre acestea, primul va domina piața în următorii şapte ani. Deoarece infrastructura 5G rămâne în mare parte în stadiul de implementare în prezent, acest lucru are sens.

Serviciile de streaming la puterea 5G este probabil să fie aplicate fie pentru consumul de conținut, fie pentru jocuri. În acest sens, gigantul chinez Tencent a prezentat deja soluția sa de ultimă generație Cloud Gaming în cadrul expoziției și conferinței China Digital Entertainment din acest an. Acest nou serviciu se bazează pe tehnologia de transmisie video RTC a companiei.

Tencent afirmă că soluţia sa va anula necesitatea de a descărca fișierele de joc (unele dintre ele putând avea zeci de gigabiţi) sau de a salva datele (care pot ajunge la cantități similare de stocare) și va facilita transmiterea lor prin 5G în loc

Vitezele de conectare mai rapide ale dispozitivelor 5G ar putea permite transmiterea jocurilor mai complexe pe dispozitive mobile. Competitorii Microsoft și Google Alphabet, din SUA, au lansat deja servicii de streaming pentru jocuri.

Se preconizează că tehnologia 5G va revoluționa comunicarea pe tot globul. Avansul tehnologiei 5G sunt determinate de mai multe caracteristici de conectivitate wireless care sunt clasificate în general în bandă largă mobilă îmbunătățită (eMBB) sau telefoane mobile; Comunicații ultra-fiabile cu o lățime redusă (URLLC), care includ aplicații industriale și vehicule autonome; și comunicări tip masive de mașină (MMTC) sau senzori.

Tehnologia 5G este de așteptat să ofere o comunicare mai rapidă decât alte tehnologii existente și, prin urmare, oferă potențial atât pentru consumatori, cât și pentru industrie.

5G va oferi viteze de până la 10 GB pe secundă și va reduce timpul de latență la 1 milisecundă sau mai puțin. De asemenea, va oferi o capacitate mai mare și va putea aborda aplicațiile cu date intensive. Comunicarea 5G va fi ultra-fiabilă, fără pierderi de conexiuni și va fi foarte utilă pentru aplicațiile critice mai ales din domeniul medical, dar și din alte industrii.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Termenul pentru PNRR – orientativ. Acest plan va fi lucrat până este foarte bun
Iohannis: Termenul pentru PNRR – orientativ. Acest plan va fi lucrat până este foarte bun
 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că termenul stabilit pentru finalizarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare este orientativ, nu ultimativ, iar România va lucra acest......
ACEA: 5,7% dintre autoturismele cumpărate de europeni în primul trimestru au fost 100% electrice
ACEA: 5,7% dintre autoturismele cumpărate de europeni în primul trimestru au fost 100% electrice
În primul trimestru al lui 2021 au fost înmatriculate în Uniunea Europeană 2,6 milioane de autoturisme, 5,7% dintre acestea ...
Lungimea autostrăzilor din România a crescut cu 54 de kilometri, la sfârşitul anului 2020
Lungimea autostrăzilor din România a crescut cu 54 de kilometri, la sfârşitul anului 2020
Lungimea autostrăzilor din România a crescut cu 54 de kilometri, la sfârşitul anului 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă ...
Cum să începeţi să vindeţi online cu WooCommerce?
Cum să începeţi să vindeţi online cu WooCommerce?
O afacere online este o modalitate excelenta de a extinde un magazin de vanzare cu amanuntul existent, de a experimenta cu ...