Magazinele mici Urban, noua miză pentru cora. Câte se deschid în acest an

Retailerul franco-belgian cora, parte a grupului Louis Delhaize, va continua anul acesta planurile de expansiune cu formatul pe care l-a testat începând din 2021, cora Urban. Până la finele acestui an vor să ajungă la o rețea de 10 magazine.
Alina Stanciu - mar, 01 mart. 2022, 22:04
Magazinele mici Urban, noua miză pentru cora. Câte se deschid în acest an

Formatul de proximitate urban este noul pariu al franco-belgienilor de la cora, unul dintre retailerii care a rămas la același număr de hipermarketuri de mai mulți ani. Gândit pentru a susține atât platforma online a retailerului cât și pentru a atrage clienții ce au nevoie de cumpărături rapide, lanțul de magazine de proximitate cora Urban va ajunge până la finele acestui an la o rețea de 10 unități, potrivit informațiilor furnizate de companie pentru Economica.

Retailerul are în plan să deschidă șapte noi astfel de magazine, iar primele inaugurări vor avea loc în primul trimestru al anului, ne-au mai spus reprezentanții companiei. Deja s-au identificat locațiile pentru trei astfel de magazine, iar pentru restul compania se află în diverse stadii de prospectare a pieței.

Unde se vor deschide următoarele 3 cora Urban

Următoarele trei locații cora Urban vor fi în București, unul pe strada Lânăriei nr. 90, în sectorul 4, altul pe bd. Stefan cel Mare nr. 56-58 din sectorul 2 și un al treilea pe Bulevardul Ghencea nr. 34, în sectorul 5.  Pentru toate locațiile compania a început deja recrutările.

Primul magazin cora Urban a fost inaugurat în februarie 2021, în complexul rezidențial Avangarde City, din Militari Residence, din localitatea Roșu-Chiajna, județul Ilfov.

Conceptul presupune spații de aproximativ 100 de metri pătrați în care se regăsesc în jur de 1.000 de produse la raft, pentru cumpărături de ultimă oră în drum spre casă. Unitatea funcționează, de asemenea, și ca un punct de ridicare a produselor comandate online, prin magazinul virtual cora.ro, unde sunt listate peste 40.000 de produse. Astfel, locuitorii din proximitatea magazinelor cora Urban pot comanda online pentru a primi comenzile acasă în maximum 12 ore sau pot comanda dimineața și reveni seara pentru produse, în unitatea Urban. Magazinele sunt integrate și în divizia cora Express, astfel că locuitorii din zonă  pot comanda online acasă, prin partenerii Foodpanda, Glovo și Tazz by emag, produsele dorite, acestea fiind livrate în doar 30 de minute.

De asemenea, retailerul a semnat recent un parteneriat cu Loteria Româna pentru a vinde bilete loto în locațiile coraUrban, în vederea completării portofoliului de servicii și produse.

„cora Urban este un concept nou pe piața din România, gândit ca soluție pentru consumatorul urban, presat de timp, cât și pentru amatorii de cumpărături online. Un concept adaptat vremurilor actuale, când pandemia transformă obiceiurile de consum, iar migrația spre online și tendința de scurtare a timpului petrecut în magazine sunt evidente. Am ales să dezvoltăm proiectul pilot într-un cartier dens și nou, deoarece publicul nostru țintă se regăsește în astfel de zone din marile orașe. Ne referim atât la rezidenți, cât și la cei care lucrează în clădirile de birouri din zonă”, spunea în 2021 Pascal Aigle, directorul proiectului cora Urban.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este pe piața românească din 2003. Brandul operează în prezent 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

cora a fost primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România, serviciu pe care l-a lansat în 2013.

Citește și:

 

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...