Plasa de umbrire și avantajele acesteia

Există foarte multe accesorii de grădinărit care sunt subestimate de către majoritatea, însă unele sunt atât de practice și de utile, încât orice persoană se poate folosi de ele, pentru scopuri și avantaje personale.
Ion Dobreanu - lun, 27 sept. 2021, 18:28
Plasa de umbrire și avantajele acesteia

Un exemplu în acest sens îl reprezintă plasa de umbrire – acea plasă verde cu orificii dese, pe care o vedem din ce în ce mai des în jurul nostru și care chiar este rezistentă.Acest produs prezintă multe avantaje, însă nu toată lumea le știe sau dorește să le cunoască, deși ea s-a dovedit a fi foarte utilă la orice casă și / sau grădină, mai mult sau mai puțin în funcție de nevoile personale ale fiecăruia.

Plasa de umbrire este soluția accesibilă pentru cei care doresc să umbrească o terasă sau un balcon mic, chiar dacă pe o perioadă determinată de timp, pentru că oferă puțină umbră, dar în același timp și suficientă lumină, pentru că aceasta prezintă mici orificii dese prin care aerul poate trece, astfel încât să existe o balanță între toate aceste trei elemente de care avem nevoie peste zi, atunci când facem treburi casnice. Iată la ce anume mai este bun acest produs, pe care îl găsiți cel mai sigur în magazinele de bricolaj sau pentru casă și grădină:

Protejează recoltele agricole extrem de eficient, împotriva capriciilor vremii din țara noastră, care nu sunt deloc ușoare pentru culturi;
Poate constitui un adăpost pentru păsări și animale pe perioada verii;
Eficientă pentru garduri, ca și măsură în plus de intimitate, dacă nu îți permiti pe moment o soluție mai costisitoare (gard din BCA, cărămidă, plăci de beton și așa mai departe).

La nivel general, plasa de umbrire este cel mai des întâlnită la agricultori, fermieri sau legumicultori, pentru că aceștia au de protejat sute sau chiar mii de hectare de teren, ce cuprind fie recolte de cereale, fie recolte de legume sau fructe și care vor să obțină recolte mereu bogate, cu investiții minime în acest scop. Iată pentru ce folosesc ei acest produs:

Razele solare puternice / ultraviolete;
Grindină și ploi / furtuni violente;
Păsări care se hrănesc cu fructe / legume și semințe;
Umbrirea plantelor sensibile la lumina directă a soarelui.

Cum afectează acești factori recoltele?

Razele solare puternice / ultravioletele pot să ardă efectiv plantele, dacă sunt expuse în bătaia lor directă, motiv pentru care plasa de umbrire poate să ajute, oferind o barieră între cele două. Aceste arsuri ale plantelor pot duce la recolte mai slabe, întrucât de cele mai multe ori se vor regăsi flori sau rod tânăr la vârful acestora, care sunt cele mai sensibile elemente la astfel de situații legate de acest fenomen meteo – pe care de altfel nici nu avem cum să îl oprim, dar pe care putem alege să îl gestionăm eficient.

Grindina sau furtunile violente pot distruge plantele, fără ca acestea să mai aibe capacitatea necesară să dea rod în același an. Din acest motiv se folosește plasa de umbrire asupra lor, pentru că protejează recoltele de furia directă a naturii, atunci când aceasta se dezlănțuie în cel mai rău mod cu putință. Din păcate, în ultimii ani s-a sesizat în țara noastră grindină prin zone în care nu s-a auzit vreodată de ea, deci precauția este cheia către succes.

Păsările dăunătoare pot reprezenta o problemă greu de rezolvat, pentru că acestea sunt de cele mai multe ori insistente și nu se lasă alungate cu una, cu două. Însă dacă accesul lor este complet blocat de această plasă de umbrire, atunci recoltele (indiferent de care or fi ele) sunt în siguranță.

Umbrirea plantelor sensibile la razele directe ale soarelui se referă la plantele care se pălesc ușor, dacă stau prea mult în soare (chiar dacă acestea au fost udate în prealabil cu cantitatea ideală de apă). Plasele de umbrire conțin orificii dese, prin care trece și aerul și lumina (însă aceasta din urmă nu la intensitate maximă).

Unde găsești plasă de umbrire la prețuri corecte?

Majoritatea celor care au ajuns să necesite un astfel de produs, și-au pus deja această întrebare, la care au găsit răspuns doar prin prisma propriei experiențe de căutare. Așadar, acestea sunt cel mai des de găsit la magazinele pentru casă și grădinărit, însă cu siguranță sunt disponibile în magazinele de bricolaj. Dacă nu ai timp pentru magazinele fizice, atunci online-ul reprezintă soluția ideală pentru tine, pentru că îți salvează timp foarte mult.

Concluzia finală este una favorabilă pentru plasa de umbrire – acest produs / accesoriu care este încă destul de subestimat, deși poate fi folosită la o mulțime de lucruri, destul de diverse, dar care și-a dovedit mereu utilitatea și continuă să o facă. Da, merită să investești într-un astfel de produs, dacă știi că ai nevoie de el sau dacă te afli în una sau mai multe din situațiile menționate mai sus.

Prețul ei nu este unul care să ‘’rupă’’ banca, cum s-ar spune, iar investiția va fi acoperită într-un timp record. De regulă, plasa de umbrire se vinde la metru, având niște dimensiuni standard totuși, astfel încât să poți să o achiziționezi dintr-o bucată și să o modelezi după bunul plac sau să elimini excesul, dacă se întâmplă să îți rămână, ușor, simplu și rapid.

Nu toți cred că o plasă de umbrire poate face atâtea lucruri, însă cei care deja au folosit-o știu cât de eficientă este aceasta, iar acest lucru simplu este suficient ca să îi ducă faima și mai departe, făcând-o și mai populară în rândul nostru.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia......
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...