Plăţi autostrăzi 2019: Umbrărescu, Astaldi şi Pizzarotti au încasat cei mai mulţi bani

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a încasat cei mai mulţi bani din construcţia de autostrăzi în România anul acesta, potrivit datelor centralizate de ECONOMICA.NET. În top urmează constructorii italieni Astaldi şi Impresa Pizzarotti.
Anemona Andone - Dum, 25 aug. 2019, 18:48
Plăţi autostrăzi 2019: Umbrărescu, Astaldi şi Pizzarotti au încasat cei mai mulţi bani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat plăţi de aproape 300 de milioane de lei către constructorii şoselelor de mare viteză de la începutul anului şi până vineri, 23 august, conform datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP). Datele nu includ și plățile pentru autostrăzile inaugurate în anii trecuți.

Dorinel Umbrărescu se poziţionează pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, cu încasări de peste 90 de milioane de lei anul acesta. Cei mai mulţi bani, 59 de milioane de lei, i-a primit pentru lucrări la Centura Bacău (A7), ce conţine primii kilometri de autostradă din Moldova.

PLĂŢI AUTOSTRĂZI

Sursa: ROGOP CNAIR

Prin firma Tehnostrade, constructorul român a mai luat 19,85 milioane de lei pentru lucrări la lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva (A1), care tocmai a fost deschis circulaţiei luna aceasta.

De asemenea, prin Sa&Pe Construct, Umbrărescu a încasat şi 11,55 milioane de lei pentru cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti (DX 12), cunoscut ca „Autostrada Ford”.

În clasamentul constructorilor care au primit cei mai mulţi bani din autostrăzi urmează italienii de la Astaldi. Aceştia au încasat până acum facturi de 70,8 milioane de lei pentru lucrări la lotul Iernut – Cheţani din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3).

Podiumul este completat tot de către un constructor italian, Impresa Pizzarotti. Acesta a primit de la începutul anului 53,32 milioane de lei pentru lucrări la lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda (A10).

Şi spaniolii de la Comsa, care construiesc lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva (A1), au încasat anul acest facturi de 27,24 milioane de lei.

În top urmează mai departe alţi doi constructori români. Straco Grup a primit 23,76 milioane de lei pentru lucrări la lotul Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3). Şi Alpenside a încasat 14,55 milioane de lei pentru lucrări la lotul Râşnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Braşov (A3).

Grecii de la Aktor au primit şi ei 8,2 milioane de lei pentru lucrări la lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), iar turcii de la Alsim Alarko au încasat primii bani, 6,45 milioane de lei, pentru primul lor proiect din România, lotul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (A0 Sud).

Este de așteptat ca volumul plăților să crească semnificativ în următoarele luni, pe măsură ce constructorii vor trimite CNAIR facturi de decontat pentru lucrările din vară, din plin sezon al construcțiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...