1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Plaza Centers a finalizat tranzacţia de vânzare a terenului din Iaşi. Preţul final, 7,3 milioane de euro

Dezvoltatorul israelian Plaza Centers a încheiat tranzacția de vânzare a terenului din Iași. Cumpărătorii sunt Dedeman și Lidl. 

25 iun, 2015 | | ECONOMICA.net

Plaza Centers a anunțat în primăvara acestui an că retailerul Dedeman a plătit un avans de două milioane de euro pentru achiziția terenului de la Iași. Dedeman a cumpărat o parcelă de 37.000 mp din terenul deținut de Plaza, iar Lidl a cumpărat o parcelă de 9.000 mp. 

"Am finalizat vânzarea terenului din Iaşi. Preţul de vânzare a fost 7,3 milioane de euro. Vrem să vindem şi terenurile din Slatina, Constanţa şi Miercurea-Ciuc pentru că nu vedem acum ce-am putea face acolo", a declarat pentru ECONOMICA.NET Hanan Schraiter, marketing & business development manager în cadrul companiei.

Plaza Centers a vândut în septembrie 2014 terenul din Târgu Mureş celor de la Alpha Property, iar în decembrie 2014 a vândut şi terenul din Hunedoara retailerului Dedeman. Dezvoltatorul vrea să vândă şi celelalte terenuri pe care le deţine la Slatina, Constanţa şi terenul cu o construcţie nefinalizată la Miercurea Ciuc. 

Compania a cumpărat mai multe terenuri în România pentru construcția de centre comerciale, însă niciunul nu a prins contur. Singurul la care au fost demarate lucrările de construcție a la mallul din Miercurea-Ciuc, unde syructura a fost ridicată, dar din lipsă de bani, investiția a fost oprită.

Plaza Centers mai deţine pe piaţa locală şi hotelul Radisson Blu din Bucureşti. Israelienii sunt implicați și în proiectul Casa Radio, înghețat dinainte de criză. 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO