Ploieşti Shopping City, cel mai mare mall regional din zona de sud a ţării, inaugurat joi

Cel mai mare mall regional din zona de sud a României, Ploieşti Shopping City, o investiţie de 65 de milioane de euro, a fost inaugurat, joi, acesta găzduind peste o sută de magazine, fast food-uri şi cafenele, având, totodată, cel mai mare cinematograf din afara Capitalei.
Economica.net - joi, 15 nov. 2012, 20:57
Ploieşti Shopping City, cel mai mare mall regional din zona de sud a ţării, inaugurat joi

Ploieşti Schopping City, cel mai mare mall din regiunea de sud a României, este o investiţie dezvoltată de New Europe Property Investments (NEPI) – grup de firme care investeşte în centre comerciale, clădiri de birouri şi proprietăţi industriale – împreună cu Carrefour Property România – divizia imobiliară a grupului Carrefour.

Noul centru comercial se întinde pe 55 000 de metri pătraţi, include peste o sută de magazine, restaurante, fast food-uri şi cafenele, precum şi locuri de joacă pentru copii.

Mall-ul din Ploieşti are o terasă exterioară care, pe timp de iarnă, va fi transformată în patinoar în aer liber, cu o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi.

La inaugurarea oficială a Ploieşti Shopping City au participat reprezentanţii conducerii NEPI şi Carrefour România, precum şi oficiali din administraţia publică locală, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, prefectul judeţului Prahova Marius Sersea. şi subprefectul Rodica Paraschiv.
Centrul comercial a fost deschis publicului în jurul orei prânzului şi încă înainte de deschidere zeci de cumpărători au aşteptat la uşile mall-ului.

La ora 15:00, oră la care a avut loc inaugurarea oficială, urmată de declaraţii de presă, la ieşirea din Ploieşti spre Braşov s-au format ambuteiaje, traficul rutier fiind dat peste cap din cauza cozilor de maşini care aşteptau să intre în parcarea noului centru comercial.

Şoferii au aşteptat zeci de minute pentru a intra în parcarea mall-ului şi pentru a găsi un loc în care să-şi lase maşina, în condiţiile în care parcarea noului centru comercial are peste 2.000 de locuri.
Pentru a descongestiona circulaţia rutieră, în zonă au fost trimise mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere.
Joi seară, în parcarea Ploieşti Shopping City are loc un concert cu ocazia inaugurării centrului comercial, concert susţinut de Smiley, Antonia şi Akcent.

Din luna decembrie, în cadrul Ploieşti Shopping City, va fi deschis şi cel mai mare cinematograf din afara Bucureştiului, care va avea 12 săli de proiecţie.

Ploieşti Shopping City a fost construit în jurul supermarket-ului Carrefour, existent deja la marginea Ploieştiului, la ieşirea din oraş către Braşov. Centrul comercial nu se află pe teritoriul administrativ al municipiului Ploieşti, ci pe cel al comunei prahovene Blejoi.

Anul viitor, la Ploieşti va fi inaugurat un nou mall, investiţie a AFI Europe, dezvoltatorul mall-ului AFI Palace Cotroceni. Mall-ul AFI din Ploieşti se construieşte pe terenul pe care, timp de zece ani, a funcţionat fabrica Flacăra, care producea maşini de tocat, teren situat în apropierea cartierului Bereasca, la ieşire din Ploieşti către Buzău.

Înainte de deschidere Ploieşti Shopping City, în apropierea acestui centru comercial a fost amplasat un panou publicitar foarte mare, care face reclamă viitorului mall AFI din Ploieşti, cu mesajul „lumea fashion vine în centru, nu pe centură”.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...