1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

PMB discută în următoarea ședință a consiliului reabilitarea a 31 de kilometri din reţeaua RADET

Şapte loturi din cadrul magistralelor de termoficare care alimentează cu apă fierbinte consumatorii bucureşteni urmează să fie reabilitate, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei din 19 aprilie.

13 apr, 2018 | Agerpres

'Se aprobă studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii 'Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucureşti (şapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km)'. (...) Direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, Compania Municipală Energetica Bucureşti SA şi RADET Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri', se menţionează în proiect.

Valoarea totală a investiţiei este de 274 milioane lei. Durata de implementare este estimată la 24 de luni, iar durata normală de exploatare la 30 de ani. Volumul total al reţelei vizate este de 13.423 mc, urmând ca după reabilitare aceasta să aibă 9.233 mc. În anul 2017, pierderea anuală de căldură pe aceste reţele a fost de 111.890 Gcal, estimându-se ca după reabilitare aceasta să se reducă la 11.577 Gcal/an. Economia anuală minimă ca efect al reabilitării este estimată la 28,6 milioane lei.

Cele şapte loturi sunt situate pe: Magistrala I Sud, Magistrala II Sud CS1 şi Magistrala II Sud - CM 43, Magistrala II-III Grozăveşti, Magistrala Progresu Berceni, Magistrala Progresu-Ferentari, Magistrala I-III Vest.

Acestea au vechimea în exploatare cuprinsă între 28 şi 53 de ani, iar în perioada 2014-2016 au avut fiecare între 17 şi 88 de avarii.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB figurează un proiect de rectificare a bugetului municipiului Bucureşti. Conform acestuia, în 2018 ar urma să fie alocate 67 milioane lei pentru reabilitarea celor 31,6 kilometri din sistemul de termoficare.

Totodată, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale solicită includerea în bugetul său a sumei de 24 milioane lei pentru punerea în aplicare a hotărârilor CGMB privind programele 'O şansă pentru cuplurile fertile' şi 'Voucherul Materna Bucureşti'.

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic solicită majorarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu suma de 23,9 milioane lei în special pentru reparaţii curente şi igienizarea locuinţelor, iar la cheltuieli de investiţii - suplimentarea cu 7,9 milioane lei.

'Echilibrarea bugetului este propusă prin înscrierea la capitolul Fond de rezervă la dispoziţia autorităţilor locale a sumei de 313.386.000 lei, în limita de până la 5% din totalul cheltuielilor, conform legislaţiei în vigoare, şi păstrarea, prudenţială, a sumei de 118.671.000 lei în bugetul local pentru rambursări de credite aferente datoriei publice interne până la finalizarea emisiunii de obligaţiuni şi plata integrală a datoriei publice scadentă în 4 mai', se arată în raportul de specialitate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO