Pod peste Tisa cu Ucraina: A fost cerut acordul țării vecine să avanseze constructorul român pe malul ucrainean – secretar de stat

Comisia tehnică România - Ucraina pentru construcția podului peste Tisa a stabilit detaliile tehnice astfel încât să i se permită constructorului român să avanseze cu lucrările și pe malul ucrainean, având în vedere avansul de pe malul românesc, a anunțat miercuri secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu. Potrivit lui, noul pod ar urma să fie finalizat în a doua parte a anului viitor.
Anemona Andone - mie, 08 nov. 2023, 19:00
Pod peste Tisa cu Ucraina: A fost cerut acordul țării vecine să avanseze constructorul român pe malul ucrainean - secretar de stat

„Astăzi am condus delegația din partea României în prima reuniune a comisiei tehnice a Grupului de lucru româno-ucrainean pentru construcția Podului peste râul Tisa, care a avut loc la Sighetu Marmației, în gazda lui Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș”, a transmis secretarul de stat pe pagina proprie de Facebook.

Acesta a amintit că în urmă cu două săptămâni a semnat la Kiev acordul între Guvernul României și cabinetul de miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa, prin care ambele părți au convenit:
construcția podului rutier peste râul Tisa, la granița de stat română și ucraineană, în zona localităților Sighetu Marmației (RO) și Bila Tserkva (UA)
– realizarea infrastructurii conexe: DN18 Sighetu Marmației – frontiera de stat (RO) și H09 Bila Tserkva – frontiera de stat (UA)
– înființarea unui sistem de control al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor sau altor bunuri, care se va realiza în punctele de trecere a frontierei, situate la ambele capete ale podului
– deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei
– înființarea unei comisii mixte româno-ucraineană

Astfel, scopul întâlnirii de miercuri a constat în stabilirea tuturor detaliilor tehnice din partea Ucrainei, pentru a i se permite constructorului român să avanseze cu lucrările și pe malul ucrainean, întrucât pe partea României, Consiliul Județean Maramureș și constructorul au avansat foarte bine de la începutul lucrărilor (iunie 2023), stadiul fizic ajungând la 22%, a precizat Scrioșteanu.

Ținând cont de urgența emiterii Autorizației de Construire pe partea ucraineană, el a spus că a discutat cu reprezentanții delegației ucrainene despre obținerea acesteia în cel mai scurt timp posibil, dar și despre alte avize sau permisiuni necesare.

Totodată, a menționat că a cerut partenerilor ucraineni transmiterea și corelarea calendarului comun de lucru, având în vedere termenul asumat de către constructor și Consiliul Județean Maramureș de a finaliza proiectul în a doua parte a anului 2024.

„Este primul proiect realizat în cadrul parteneriatelor dintre Consiliul Județean Maramureș și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR și totodată, un exemplu de coordonare necesară între autoritățile locale și autoritățile centrale pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor care vin în sprijinul cetățenilor și în economia județului”, a subliniat oficialul de la Transporturi.

Potrivit lui, acest pod, precum și celelalte șapte puncte de trecere a frontierei ce urmează să fie construite, vor veni și în sprijinul reconectării directe comunităților de români din Ucraina cu România și Europa.

La această întâlnire au participat reprezentanții autorităților ucrainene, iar din partea României, au fost reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, CNAIR, Consiliul Județean Maramureș, reprezentanți ai antreprenorului general și supervizor și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Proiectul are în vedere construcţia a două poduri paralele peste râul Tisa, având o distanţă de 3 metri între ele. Fiecare pod va avea două benzi pe sens şi o lungime de 261,20 metri. Totodată, va fi realizată o porţiune de drum de 1,2 km şi construcţia a cinci poduri de desecare şi o intersecţie de tip giraţie.

De asemenea, proiectul prevede amenajarea în vecinătatea podului a unui punct de frontieră, parcare, un drum care permite accesul spre pod şi alte spaţii pentru un trafic lejer între cele două ţări.

Valoarea totală a investiţiei este de 154,21 milioane de lei, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POM).

În prezent, traficul rutier şi pietonal dintre România şi Ucraina se desfăşoară din anul 2000 pe podul din lemn cu un singur sens, situat la ieşirea din municipiul Sighetu Marmaţiei.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Mark Rutte dă asigurări că viitorul guvern olandez va păstra politica externă a țării, în ciuda prezenței puternice a extremei drepte
Mark Rutte dă asigurări că viitorul guvern olandez va păstra politica externă a țării, în ciuda prezenței puternice ...
Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat luni că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca extrema dreaptă, dar în care se va regăsi şi partidul său, va menţine......
Jens Stoltenberg susține că Beijingul trebuie să plătească pentru ajutorul dat Moscovei în război și că drumul spre pace înseamnă mai multe arme pentru Ucraina
Jens Stoltenberg susține că Beijingul trebuie să plătească pentru ajutorul dat Moscovei în război și că drumul spre ...
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că China trebuie să fie făcută să plătească pentru sprijinul ...
Guvernul danez caută modalități prin care să împiedice flota fantomă de petroliere ruse să mai transporte țiței prin Marea Baltică
Guvernul danez caută modalități prin care să împiedice flota fantomă de petroliere ruse să mai transporte țiței ...
Danemarca anunțat luni că ia în considerare modalităţi care să împiedice aşa-numita "flotă fantomă" de nave să ...
Norvegia își crește contribuția acordată Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA)
Norvegia își crește contribuția acordată Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA)
Norvegia a anunţat luni că îşi majorează cu 100 de milioane de coroane (8,7 milioane de euro) cuantumul asistenţei ...