Poliţia cumpără peste 1.000 de autovehicule, licitaţie de 100 de milioane de lei

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va achiziţiona 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, autospeciale, motociclete şi alte vehicule specifice, în valoare de peste 100 de milioane de lei, anunţul de organizare a unei licitaţii publice fiind publicat pe SEAP, potrivit News.ro
Economica.net - Dum, 18 mart. 2018, 14:37
Poliţia cumpără peste 1.000 de autovehicule, licitaţie de 100 de milioane de lei

Astfel, pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menţionate în anunţul de organizare a licitaţiei publice, ministerul va încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare în 30 noiembrie.

Ar urma să fie achiziţionate cel puţin 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie, 90 de autovehicule pentru Poliţia de Frontieră.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 mai, ora 16:00, data limită de evaluare a ofertelor fiind 31 august, ora 18:00. Durata acordului este de şase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 de lei şi 100.818.781,75 de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Ministerul precizează că la repartizarea pe loturi s-au luat în considerare ponderea deficitului şi necesarul structurii, starea tehnică şi vechimea parcului auto, precum şi priorităţile de dotare ale structurilor cu atribuţii de combatere a infracţionalităţii economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetăţeanul) şi a asigurării mobilităţii structurilor cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrare ale structurilor ministerului, sunt asigurate doar 53,7 la sută mijloace transport, 25 la sută dintre ele având o vechime de 5 – 10 ani.

„Prin această achiziţie, MAI începe practic demersurile din acest an pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi, alte investiţii urmând să se facă în echipamente de protecţie sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliţie”, precizează reprezentanţii ministerului.

Te-ar mai putea interesa și
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional......
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul ...
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de anii precedenţi
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de ...
Pandemia de COVID-19 a adus în prim plan rolul special pe care ecommerce-ul îl joacă în această perioadă. Efectele ...