1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

Ponta: Ca preşedinte al PSD mi-aş dori ca şefii serviciilor de informaţii să fie persoane nepolitice

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că şi-ar dori ca la şefia SRI şi SIE să fie numite persoane apolitice şi să nu se repete o mai veche practică - aceea a politizării acestor servicii. 

31 ian, 2015 | ECONOMICA.net

"Ca preşedinte al PSD ne-am dori, pentru că vine la vot orice propunere a preşedintelui, ca şefii serviciilor de informaţii să fie persoane nepolitice. Şi asta ne-am dori să votăm, ce va decide preşedintele, ne va spune domnia sa cu siguranţă la momentul oportun", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Sinaia.

Întrebat dacă prin oameni nepolitici înţelege oameni din sistem, el a spus că nu neapărat. "Nu neapărat. Important este că nu-mi doresc să ne întoarcem la o practică mai veche - aceea de a avea oameni politici care să conducă. Eu cred că reformele din ultimii ani au fost în direcţia depolitizării şi nu trebuie întors acest trend", a subliniat Ponta.

Victor Ponta a spus ironic că se îndoieşte că preşedintele Klaus Iohannis va propune la SRI pe cineva de la PSD. "Domnul Iohannis este cel care face propunerile, deci opoziţia la domnul Iohannis nu cred că e PNL-ul, dimpotrivă. Cu o persoană nepolitică deja ne-am rezolvat problemele şi cu puterea şi cu opoziţia", a declarat preşedintele PSD.

Întrebat dacă George Maior ar putea reveni în PSD, Victor Ponta a afirmat că nu a avut o astfel de discuţie cu acesta. "Nu ştiu, nu am avut asemenea discuţie, e decizia domniei sale. Nu am discutat cu domnia sa şi, daţi-mi voie, să nu speculez, să-mi dau cu părerea la televizor despre o persoană până nu vorbesc cu acea persoană şi până nu decidem că putem face public acest lucru", a spus liderul social-democraţilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO