1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Ponta, despre OUG privind salariile demnitarilor: S-au pus bani. Părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la postul B1Tv, că bugetarea ordonanţei privind creşterea indemnizaţiilor înalţilor demnitari de la 1 august, în cadrul rectificării de buget aprobată în Guvern, a fost decisă şi pentru a nu se lăsa impresia că se doreşte o răzbunare politică pe preşedintele Klaus Iohannis, notează Agerpres.

28 iul, 2015 | Agerpres

'S-au pus banii. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun şi că trebuie să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri...foarte politice. Unu, însemna să abrog un lucru făcut cu bună-credinţă de domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situaţie penibilă. Şi doi, şi asta a fost şi opinia domnului Dragnea şi a celorlalţi şefi de coaliţie, părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, or răzbunarea în politică nu e arma cea mai bună. Nu mi-am schimbat părerea. Am înţeles punctul de vedere al colegilor mei şi am pus banii acolo', a declarat premierul.

Despre faptul că Liviu Dragnea a susţinut bugetarea ordonanţei, Ponta a declarat că a ţinut cont de sugestia acestuia. 'Eu am ţinut cont, domnul Dragnea e acum preşedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. Nu e rău, e cea mai bună funcţie aceasta de membru de partid (...) Opinia lui Liviu Dragnea a fost să ne asumăm decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis şi îi tăiem salariul. Câţi bani a cerut Administraţia Prezidenţială atât i-am dat.(...) Ideea e că suntem un partid mare, că Guvernul colaborează cu Preşedinţia şi că, decât să avem războaie, e mai bine să avem o colaborare normală şi civilizată', a afirmat premierul.

Ordonanţa de Guvern 14/2015, act normativ adoptat de Executiv în şedinţa din 8 iulie, stabileşte creşteri ale indemnizaţiilor pentru înalţii demnitari începând cu 1 august, fiind publicată în Monitorul Oficial din 11 iulie 2015. Anexa la OG 14/2015 stabileşte că preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi primul-ministru vor avea o indemnizaţie brută de 21.540 de lei. Totodată, vicepremierul va avea o indemnizaţie lunară brută de 20.000 de lei.

De asemenea, potrivit actului normativ, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Senatului şi Camerei Deputaţilor, consilierii prezidenţiali, miniştrii, secretarul general al Guvernului, şeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, preşedintele Consiliului Legislativ, preşedintele Curţii de Conturi şi şefii de servicii de informaţii - SRI, SIE, STS şi SPP - vor avea o indemnizaţie lunară de 19.055 de lei brut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO