Ponta: faleza oraşului Tulcea va reveni comunităţii în acest an

Faleza oraşului Tulcea va reveni comunităţii în acest an, a anunţat, vineri, la Tulcea, premierul Victor Ponta.
Economica.net - vin, 20 iun. 2014, 15:23
Ponta: faleza oraşului Tulcea va reveni comunităţii în acest an

‘Am discutat şi voi discuta în continuare cu ministrul Transporturilor, ministrul Justiţiei şi nu voi renunţa până când portul va reveni comunităţii locale. Acordul de parteneriat dintre UE şi România pentru perioada 2014-2020 va deveni operaţional în această toamnă, iar dacă portul Tulcea este al autorităţilor, se vor putea accesa proiecte pentru dezvoltarea zonei’, a declarat Ponta.

Şeful Guvernului a revenit astfel asupra unui subiect criticat şi în urmă cu aproape o lună, atunci când, prezent la Raliul Deltei Dunării, s-a arătat nemulţumit de starea de degradare în care se află faleza oraşului administrată în prezent atât de Primăria municipiului Tulcea, cât şi de Administraţia Porturilor Dunării Maritime din Galaţi.

Preluarea portului din Tulcea de către comunităţile locale este susţinută şi de vicepremierul Liviu Dragnea care, prezent vineri, la Tulcea, a declarat în timpul unei conferinţe de presă că proiectul de act normativ în acest sens este ‘pe circuit’.

‘Este obligatoriu ca anul acesta să descentralizăm porturile. M-am uitat la faleză azi şi cred că ar putea deveni un loc foarte frumos pentru promenadă şi nu numai. Doar pentru asta, ar trebui să transferăm porturile. În plus, pentru cele peste 150 de nave de croazieră fluvială care acostează anual la Tulcea, trebuie amenajate locuri de acostare deoarece contribuie la dezvoltarea municipiului. Deci, este obligatoriu ca acest lucru să se întâmple în cursul anului’, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a făcut referire şi la celelalte porturi dunărene din România, criticând modul în care funcţionează cele două societăţi care administrează porturile dunărene.

‘Suntem în situaţia în care avem două societăţi comerciale care au în administrare porturi dunărene care nu s-au dezvoltat. Sunt două societăţi cu structuri foarte mari, cu foarte mulţi angajaţi, iar una dintre ele a trăit mulţi ani numai din încasările din ce a făcut Bechetul, ceea ce nu este corect. Trebuie aplicată descentralizarea pentru a funcţiona independent şi pentru a aplica programe europene pentru dezvoltare. Nu putem rămâne blocaţi în birocraţie. În plus, nu le vom da unui privat, ci comunităţilor’, a menţionat vicepremierul Liviu Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în domeniul învăţământului superior, relatează dpa....
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...