1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

News

Ponta: Noi am făcut o mică modificare la legea TVR

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, în legătură cu afirmațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora actuala Putere încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, că este vorba despre o mică modificare la legea televiziunii publice pentru a da posibilitatea ca TVR să emită din nou în Republica Moldova.

08 noi, 2013 | Agerpres

"Am încercat și eu să înțeleg ce a spus președintele, nu l-am urmărit, dar e chiar o tâmpenie, ca să vă spun foarte clar. Am mai explicat o dată și sper că totuși, până la urmă, cineva cu cap înțelege. Noi am făcut o mică modificare la Legea TVR, pentru a da posibilitatea ca TVR să emită din nou în Republica Moldova. Din 2007, nu mai emite în Republica Moldova. Și televiziunea română cu televiziunea din Moldova au semnat un acord ieri, dacă nu mă înșel. S-a publicat hotărârea CEDO de închidere a conflictului între România și Moldova, iar la 1 decembrie noi am asigurat tot necesarul tehnologic și de infrastructură pentru ca TVR să poată să emită în Moldova. Asta e schimbarea la lege. Ori nu înțelege domnul președinte, ori pur și simplu vă minte. În ambele situații e foarte grav dacă nu înțelege că aia a fost modificarea în legea TVR. Iar a început să prindă muște cu moguli și cu... OK, ne-a păcălit în 2009 o dată, dar chiar și în 2014, iarăși ne ia cu Vîntu și cu Voiculescu", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Președintele Traian Băsescu acuză actuala Putere că prin anumite acte normative încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă și Televiziunea Română și poate și radioul public.

"Avertismentul este legat de ceea ce eu înțeleg că se petrece cu privire la audiovizual. Așa cum multe din posturile de televiziune au semnalat și cum am semnalat și eu de la acest pupitru, a fost o ordonanță de urgență legată de insolvență, care viza un regim special pentru televiziunile aflate în dificultate financiară. (...) Jocul puterii nu se oprește aici. Săptămâna trecută am întors la Parlament o lege care modifică Legea 41 din 1994, care este legea de funcționare și organizare a Societății Române de Radio și a Societății Române de Televiziune. În cuprinsul acestei legi, la art. 43 se dădeau trei soluții pentru Radioul și pentru Televiziunea Publică, în mod deosebit, și aceste trei soluții erau: SRR și SRTV pot înființa o persoană juridică de drept privat. Nimic suspect, chiar dacă ar fi putut să fie și de drept public, să spunem. A doua variantă pentru Radioul și Televiziunea Publică era că pot dobândi calitate de asociați în cadrul unei persoane juridice de drept privat deja existentă. Interesant! Se putea potrivi mănușă unor televiziuni aflate în insolvență și cu emisia oprită și, sigur, puteau deveni și asociați majoritari", a explicat președintele.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO