1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Portugalia: Partidul Socialist promite revenirea la săptămâna de lucru de 35 de ore

Partidul Socialist portughez (PS), principala formaţiune de opoziţie va reveni la săptămâna de lucru de 35 de ore pentru funcţionarii publici, faţă de 40 de ore în prezent, în caz de victorie la alegerile legislative prevăzute în toamnă, potrivit programului său dat publicităţii miercuri, citat de AFP.

21 mai, 2015 | Agerpres

Favorit în sondaje, PS va adopta 'revenirea la regimul de lucru săptămânal de 35 de ore (...) pentru angajaţii în funcţii publice', indică documentul care precizează, în acelaşi timp, că partidul nu intenţionează 'să mărească numărul total' al funcţionarilor.

Cele 40 de ore de lucru săptămânal pentru funcţionari au fost introduse la sfârşitul lui 2013, după modelul în vigoare în sistemul privat, în cadrul unui vast program de austeritate pus în aplicare în schimbul unui ajutor internaţional de 78 de miliarde de euro acordat Portugaliei în 2011, scrie Agerpres.

Funcţionarii sunt, de asemenea, afectaţi de importante reduceri salariale, chiar dacă guvernul de centru dreapta a relaxat oarecum politica sa de austeritate în bugetul pentru 2015.

La sfârşitul lui aprilie, mii de salariaţi din administraţia locală au manifestat la Lisabona pentru a cere revenirea la programul de 35 de ore.

'Vrem să guvernăm mai bine guvernând diferit', a dat asigurări miercuri Antonio Costa, lider şi candidat al PS pentru postul de prim-ministru, prezentând presei marile linii ale programului socialist.

Antonio Costa a afirmat la sfârşitul lunii aprilie că vrea 'să întoarcă pagina austerităţii', având în vedere printre altele subvenţii pentru salariile cele mai mici, eliminarea tăierilor salariale ale funcţionarilor sau reducerea temporară a cotizaţiilor sociale ale salariaţilor.

Programul PS urmează să fie adoptat definitiv în cursul unui congres naţional programat pe 5 şi 6 iunie, a mai afirmat el.

Partidul Socialist promite 'minuni' alegătorilor şi va conduce 'ţara spre dezastru', a reacţionat miercuri premierul Pedro Passos Coelho.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, PS ar obţine 38,1% din intenţiile de vot, cu aproape 5% mai mult decât coaliţia guvernamentală, creditată cu 33,6%, dar departe de majoritatea absolută.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO